Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Απολογισμός ΔΣ ΚΕΒΕΠ: Νοέ. 2007 - Ιαν. 2009


12-11-2007
Εκλογική Γ.Σ. – Εκλογή νέου Δ.Σ.

11-2007
Λειτουργία ιστοσελίδας – blog (http://kebep.blogspot.com). Ενημέρωση, σχόλια, άρθρα, συζητήσεις. Επισκέψεις από Ελλάδα και Κύπρο.

18/12/2007
Δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ για την επαναδραστηριοποίηση της ΚΕΒΕΠ και τους στόχους της.

12-2007
Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της ΕΕΒΕΠ για την επεναδραστηριοποίηση της ΚΕΒΕΠ και δημοσίευση του Δελτίου Τύπου της ΚΕΒΕΠ.

16-01-2008
Δημοσίευμα για την ιστοσελίδα μας στον τύπο (Φιλελεύθερος). Η δημοσιογράφος Μαρίνα Σχίζα σε άρθρο της με τίτλο «Για τις Βιβλιοθήκες» σχολιάζει την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση μας (εφημερίδα Φιλελεύθερος, 16 Ιαν. 2008)

28-01-2008
Ανοικτή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και στα μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες.

02-2008
Υποβολή υπομνήματος από εκπρόσωπους των Δημοτικών Βιβλιοθηκών προς την Ένωση (για να τεθεί στην αναμενόμενη συνάντηση με τον νέο Υπουργό).

12-05-2008
Καταστατική Γενική Συνέλευση της ΚΕΒΕΠ. Αλλαγή καταστατικού και ονόματος της Ένωσης (από ΚΕΕΒ σε ΚΕΒΕΠ). Πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2008 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Intercollege), έγινε από τον πρόεδρο της ΚΕΒΕΠ σύντομος απολογισμός των πρώτων 6 μηνών της θητείας του Δ.Σ.

21-05-2008
Εκστρατεία στήριξης της ΚΕΒΕΠ

04-06-2008
Εκδήλωση με την Βιβλιογραφική Εταιρεία Κύπρου και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου με θέμα: "Η Σύγχρονη Τεχνολογία στη Βιβλιοθηκονομία" αίθουσα ΟΥΝΕΣΚΟ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Intercollege).

10/06/2008
Συμμετοχή εκπροσώπου της ΚΕΒΕΠ σε συζήτηση στη Βουλή με θέμα «Το έργο του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, οι εκδόσεις του και οι τρόποι διάθεσης και προώθησης τους». Στη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία στον εκπρόσωπο της ΚΕΒΕΠ να θίξει τα προβλήματα των Σχολικών Βιβλιοθηκών με αποτέλεσμα να προκαλέσει το ενδιαφέρον τον βουλευτών που υποσχέθηκαν να εξετάσουν σε άλλη συνάντηση τους.

12-15 /06/2008
Ταξίδι – επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας , το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και το σπίτι του Κ. Π. Καβάφη.

25/09/2008
Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του 17ου Πανελλήνιου Συνέδριου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ μελών της ΚΕΒΕΠ και της ΕΕΒΕΠ (η αντίστοιχη Ελλαδική Ένωση). Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό πνεύμα και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεργαστούν.

17/12/2008
Συμμετοχή εκπροσώπου της ΚΕΒΕΠ στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ1 Συν-Πλην (αφιέρωμα για το βιβλίο, την φιλαναγνωσία και τις βιβλιοθήκες).

16/01/2008
Συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΒΕΠ με τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Κύπρου, Φίλιππο Τσιμπόγλου.

20/01/2009
Συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΒΕΠ στη συνάντηση της Επιτροπή Παιδείας της Βουλής με θέμα «Ανάγκη αναβάθμισης της Κρατικής Βιβλιοθήκης». Στη συνάντηση παραδόθηκε στους βουλευτές, στον υπουργό και τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, υπόμνημα της ΚΕΒΕΠ για την Κυπριακή Βιβλιοθήκη.

22/01/2009
Κόψιμο της βασιλόπιττας που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη της Νοσηλευτικής Σχολής του ΤΕΠΑΚ, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

06/02/2009
Αποστολή στα ΜΜΕ ανακοίνωσης για την Κυπριακή Βιβλιοθήκη.

16/02/2009
Συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΒΕΠ με τον Διευθυντή της Κυπριακής Βιβλιοθήκης Αντώνη Μαραεθεύτη και έκδοση ανακοίνωσης.

9 σχόλια:

Zachos είπε...

Συγχαρητήρια σε όλο το Δ.Σ που με κόπο και παρρησία στάθηκε αντάξια των προσδοκιών των μελών της και πιο σημαντικά της Βιβλιοθηκονομικής κοινότητας. Με το εξαιρετικό τους έργο έδωσαν ζωή και υπόσταση στον κλάδο μας, αναδυκνύοντας την επιστήμη της Βιβλιοθηκονομίας σε σημαντικα επίπεδα προωθόντας πάντοτε τις απόψεις και τους προβληματισμούς μας εκεί και όπου χρειάζεται.

Σίγουρα υπήρξαν διαφωνίες, όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν το πολύτιμο έργο που το Δ.Σ επιτέλεσε και συνεχίζει να επιτελεί.

Και πάλι Συγχαρητήρια και φυσικά Keep Walking!!!


Z.

Ανώνυμος είπε...

Simfwnw apolita. Sigxaritiria kai sinexiste tin kali doulia!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Keep up*!*

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Keep up*!*

Ανώνυμος είπε...

Kai is anotera..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Pws mpwrei na kanei anaskopish i Enwsi otan den kalei stis diafores ekdilwsois ke seminaria olous tous prosontouxous ke ptixiouxous Bibliothikonomous?

M

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρα τα ειπεν ο Ζακχος και αφήστε τις ειρωνείεσ

Ανδρέας Καπανδρέου είπε...

@Zachos, Libro και Ανώνυμοι. Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

@Μ, η ΚΕΒΕΠ για όλες τις εκδηλώσεις της (και όχι μόνο) δημοσιεύει στο μπλοκ ανακοινώσεις και προσκαλεί όλο τον κόσμο. Από την στιγμή που βάζουμε εδώ online ανακοινώσεις για τις εκδηλώσεις που κάνουμε, σημαίνει ότι θέλουμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει (πόσο μάλλον τους «προσοντούχους και πτυχιούχους βιβλιοθηκονόμους» όπως τους αποκαλείς). Επίσης για ότι θεωρήσουμε πολύ σημαντικό στέλνουμε και email στη λίστα με τα άτομα που έχουμε.

Με την ευκαιρία, κάνω ξανά έκκληση αν κάποιος από εσάς ή κάποιος γνωστός σας δεν λαμβάνει τα email της ΚΕΒΕΠ να επικοινωνήσει μαζί μου για να το προσθέσω στη λίστα.

-Το πιο πάνω σχόλιο σβήστηκε επειδή ήταν ανώνυμο και έθιγε προσωπικά κάποιο συνάδελφο.

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου