Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

To DOAJ στα ελληνικά!


Με την ευκαιρία της διεθνούς Εβδομάδας Ανοικτής Πρόσβασης 24-28 Οκτωβρίου 2011, στην οποία συμμετέχει ενεργά η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την λειτουργία του ιστοτόπου του DOAJ - Directory of Open Access Journals (http://www.doaj.org/) στα ελληνικά. Η μετάφραση του περιβάλλοντος εργασίας στα ελληνικά υλοποιήθηκε από τους Φιόρη Παπαδάτου, Γιάννη Τσάκωνα, Κατερίνα Συνέλλη και Παναγιώτη Γεωργίου (ΒΚΠ) στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΣΕΑΒ με το DOAJ.

Το DOAJ - Directory of Open Access Journals (http://www.doaj.org/) αποτελεί το βασικό διεθνές ευρετήριο περιοδικών ανοικτής πρόσβασης με περισσότερα αό 7.000 τίτλους επιστημονικών περιοδικών. Το 45% αυτών είναι αναζητήσιμα σε επίπεδο άρθρου που ισοδυναμεί σε περισσότερα από 600 000 αναζητήσιμα άρθρα! Στο ευρετήριο περιλαμβάνονται και 37 ελληνικά περιοδικά  (http://www.doaj.org/doaj?func=journalsByCountry&cId=76&year=2011&uiLanguage=gr ).
Η ΒΚΠ του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ανοικτής Πρόσβασης υλοποιεί μια σειρά από ενημερωτικές και προωθητικές δράσεις για την Ανοικτή Πρόσβαση στην επιστημονική πληροφορία. Δείτε την ενημερωτική μπροσούρα «Η Ανοικτή Πρόσβαση με απλά λόγια» και επισκεφτείτε για περισσότερες πληροφορίες τις ιστοσελίδες της «Εβδομάδας Ανοικτής Πρόσβασης» στη διεύθυνση: http://www.lis.upatras.gr/Libworld/oa_week_2011_EL.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου