Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών


Διεξάγεται φέτος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (1-3 Οκτ.).

Οι Ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, επί 15 συνεχή έτη διοργανώνουν ετήσιο επιστημονικό συνέδριο, εστιασμένο στα θέματα των βιβλιοθηκών, ιδιαίτερα των ακαδημαϊκών. Το συνέδριο αυτό ξεκίνησε ως μια προσπάθεια των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών να συζητήσουν κοινά προβλήματα και ενδεχόμενες λύσεις, συνεργασίες και αλληλοϋποστήριξη, συμπληρωματικότητα και κοινούς οραματισμούς. Το εγχείρημα επέτυχε, και μια έμπρακτη απόδειξη γι' αυτό είναι η ευκολία με την οποία ιδρύθηκε η ΣΕΑΒ (Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών) και η αποτελεσματική συμπληρωματική διαχείριση των πόρων των ΕΠΕΑΕΚ.

Τα Πανελλήνια Συνέδρια Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΠΣΑΒ)έχουν καθιερωθεί και είναι ότι καλύτερο γίνεται στον τομέα αυτό στον Ελληνικό χώρο. Η συμμετοχή σε αυτά είναι μαζική αφού έχουν αγκαλιαστεί από την βιβλιοθηκονομική κοινότητα, ενώ το επιστημονικό τους επίπεδο ανεβαίνει συνεχώς.

"Κυπριακό χρώμα" στο 16ο ΠΣΑΒ έχουν οι εισηγήσεις:

Φ. Τσιμπόγλου: Προϋποθέσεις για αυτορυθμιζόμενα μοντέλα διαχείρισης βιβλιοθηκών

Μ. Φραντζή, Α. Κ. Ανδρέου, Γ. Τσάκωνας, Φ. Τσιμπόγλου: E-LIS, το ηλεκτρονικό αρχείο για τη Βιβλιοθηκονομία και την Επιστήμη της Πληροφόρησης: τρόποι αξιοποίησης του από την Ελληνική βιβλιοθηκονομική κοινότητα

Περισσότερα για το Συνέδριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου