Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Η Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» στην πανεπιστημιούπολη θα λειτουργήσει κανονικά στις αρχές Δεκεμβρίου

Νεότερη ανακοίνωση του Πρύτανη του Π. Κύπρου, αναφέρει ότι λόγω των τελικων ελέγχων, η έναρξη της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης "Στέλιος Ιωάννου" μετατίθεται για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η απόφαση του Πανεπιστήμιου Κύπρου να προχωρήσει στην αναβολή των επίσημων εγκαινίων του Κέντρου Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου», τα οποία είχαν προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου, προκάλεσε αναστάτωση και μπέρδεμα.
Πρόκειται για απόφαση, η οποία σχετίζεται με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της εταιρείας «Ten Group Services και J&P Overseas» οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες. Ερωτηθείς για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανέφερε στον «Φ» ότι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στο εργοτάξιο της Βιβλιοθήκης είναι πληρωμένοι, σημειώνοντας ότι η παρουσία εργαζομένων άλλων εταιρειών που είναι στην Πανεπιστημιούπολη εμποδίζει τους εργαζόμενους στη Βιβλιοθήκη να εργαστούν.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη, το Πανεπιστήμιο Κύπρου προτίθεται να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για αποτροπή ενδεχόμενης προσπάθειας παράνομης εισόδου στους χώρους του, με στόχο να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη εργασία των εργαζομένων στην Πανεπιστημιούπολη.
«Σεβόμαστε τους ανθρώπους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τα εργασιακά τους δικαιώματα, όμως από την άλλη πρέπει να γίνει σεβαστό και το δικαίωμα του Πανεπιστημίου να προχωρήσει και να συμπληρώσει τις εργασίες στη Βιβλιοθήκη, την οποία αναμένουν οι φοιτητές και μάλιστα παραμονές των τελικών τους εξετάσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης.

Παρά την αναβολή των εγκαινίων, η Βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει κανονικά και θα ανοίξει τις πύλες της για την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και για το ευρύ κοινό, στις 23 Νοεμβρίου, ενώ οι λειτουργοί της αναμένεται να πιάσουν δουλειά στις 10 Νοεμβρίου. Όπως έχει ανακοινώσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το εσωτερικό του κτηρίου έχει ολοκληρωθεί, ενώ απομένουν κάποιες εξωτερικές εργασίες. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχει μεταφερθεί πέραν του 80% του υλικού της Βιβλιοθήκης στο νέο κτήριο, ενώ θα διεξαχθεί κανονικά, όπως είχε προγραμματιστεί στις 19 Νοεμβρίου, η Αλυσίδα της Γνώσης, κατά την οποία θα μεταφερθούν 600 βιβλία από την παλαιά Βιβλιοθήκη στη νέα.

Από πλευράς του ο κ. Χριστοφίδης, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του ακαδημαϊκού ιδρύματος προς την οικογένεια Ιωάννου για τη δωρεά που έγινε το 2011, αλλά και σε όλους τους δωρητές που εμπιστεύονται το Πανεπιστήμιο, ανέφερε ότι και οι πέντε όροφοι της Βιβλιοθήκης έχουν παραδοθεί και θεωρούνται πλέον περιουσία του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Δέστε περισσότερα: http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/606765/anablithikan-ta-eggainia-tha-leitoyrgsei-i-bibliothiki-eikones 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου