Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Επιτέλους στη διάθεση του κοινού η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεμεσού!

Τις πόρτες της στο κοινό άνοιξε και επίσημα τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού, εμπλουτισμένη και τεχνολογικά αναβαθμισμένη.

Την ανακαίνιση και καταγραφή του υλικού έχει αναλάβει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπό την επίβλεψη των βιβλιοθηκονόμων του, βάσει συμφωνίας με τον Δήμο Λεμεσού. Τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν στις 10 Οκτωβρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

83 χρόνια μετά από την ανέγερση της ιδιωτικής κατοικίας του μεγαλεμπόρου Αντώνη Πηλαβάκη, το σημαντικό ιστορικό κτήριο, ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο, παραδόθηκε προς χρήση από όλους τους πολίτες της Κύπρου. Αποτελεί στολίδι αρχιτεκτονικής για την πόλη, ενώ παράλληλα προάγει σύγχρονες μορφές μάθησης και διάδρασης με τον πολιτισμό, τις επιστήμες και τις τέχνες.


Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα χρήσης των συλλογών τόσο εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης, όσο και να το δανειστούν αφού προηγουμένως εγγραφούν ως μέλη. Επιπλέον μέσω του ειδικού εξοπλισμού αυτo-εξυπηρέτησης χρηστών, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται και να επιστρέφουν από μόνοι τους αυτόνομα το υλικό. Στη Βιβλιοθήκη λειτουργούν αίθουσες ομαδικής μελέτης, συνεδριάσεων, εκδηλώσεων και υπολογιστών. Επιπλέον, έχει διαμορφωθεί παιδικό τμήμα για τις ανάγκες των παιδιών.

Η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Χειμερινό ωράριο (Σεπτέμβριος-Μάιος): Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-20:00. Θερινό ωράριο (Ιούνιος-Αύγουστος): Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-14:30.

Δέστε όλο το άρθρο με φωτογραφίες στον Φιλελευθερό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου