Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Άρθρο στον Φιλελεύθερο και στην ιστοσελίδα της ΕΕΒΕΠ για την Ένωση

Η δημοσιογράφος Μαρίνα Σχίζα σε άρθρο της με τίτλο «Για τις Βιβλιοθήκες» σχολιάζει την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση μας (εφημερίδα Φιλελεύθερος, 16 Ιαν. 2008)

Για τις Βιβλιοθήκες

Πήρα πριν από λίγες μέρες μια ανακοίνωση που ενημέρωνε ότι η Κυπριακή Ένωση Επαγγελματιών Βιβλιοθηκονόμων έχει επαναδραστηριοποιηθεί. Το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν άτομα από διάφορες βιβλιοθήκες στην Κύπρο, καλεί όλους τους βιβλιοθηκονόμους, αρχειονόμους και λειτουργούς Πληροφόρησης, που δεν είναι μέλη και θέλουν να γίνουν, να το κάνουν πάραυτα. Δύο από τους σκοπούς της Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων είναι από ό,τι πληροφορούμαι, η παρακολούθηση της νομοθεσίας που σχετίζεται με τις βιβλιοθήκες και η προσπάθεια για την προώθηση νέων κατάλληλων νομοθετικών μέτρων καθώς και ο συντονισμός του συνόλου των δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με το βιβλίο και τη γνω?οδότηση σε θέματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία των κυπριακών βιβλιοθηκών.
Επειδή αυτά τα δύο σημεία είναι και τα πιο καίρια, θα πρέπει το νέο Σώμα της Ένωσης να καταρτίσει ένα πρόγραμμα δράσης τόσο για την ευαισθητοποίηση του κόσμου όσο και πολιτικών για να δουν τα θέματα αυτά με περισσότερη σοβαρότητα.
Ειδικά όσον αφορά την Κυπριακή Βιβλιοθήκη, η οποία θα έπρεπε να παίζει το ρόλο μιας εθνικής Βιβλιοθήκης, τα πράγματα είναι πολύ ζοφερά. Γι' αυτό η Ένωση Βιβλιοθηκονόμων έχει πολύ δρόμο να διανύσει και φαιά ουσία να καταναλώσει.



* Η ανακοίνωση για την επαναδραστηριοποίηση της Ένωσης μας δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης με την οποία θα επιδιώξουμε να έχουμε στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή προσπάθεια. Ελπίζω με τη συνεργασία όλων των βιβλιοθηκονόμων τόσο της Κύπρου αλλά και της Ελλάδος, το επάγγελμα του βιβλιοθηκονόμου να θεωρείται λειτούργημα και οι βιβλιοθήκες να γεμίσουν από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.
Κάποτε ρωτήθηκα που εργάζομαι και απάντησα σε βιβλιοθήκη ως βιβλιοθηκονόμος και ο συνομιλητής μου μου λέει: Αποθηκάριος;
Ουδέν σχόλιο ...
Δ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Κλασσικός διάλογος τον οποίο σίγουρα όλοι σας θα έχετε κάνει:
- Τι σπουδάζεις;
- Βιβλιοθηκονομία
- Βιβλιο – Τι;;;;

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου