Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

GreekLIS: ομάδα για τις νέες τεχνολογίες και τη Βιβλιοθηκονομία

Η ομάδα Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων με το όνομα GreekLIS έκανε δυναμικά την εμφάνιση της μέσω ιστοσελίδας που έστησε για την μελέτη των εφαρμογών που μπορούν να έχουν οι νέες τεχνολογίες στις βιβλιοθήκες.

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα τους:

“Το GreekLIS βγαίνει από το Greek Librarians and Information Scientists. Με λίγα λόγια είμαστε μία ομάδα Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης που μας αρέσουν οι νέες τεχνολογίες και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για το πως να τις εκμεταλλευτούμε στις βιβλιοθήκες. Στην παρούσα φάση ασχολούμαστε με τις Web 2.0 υπηρεσίες και την χρήση τους στις βιβλιοθήκες (Βιβλιοθήκη 2.0).

Σκοπός μας είναι η συλλογή, καταγραφή και παρακολούθηση των εξελίξεων στο συγκεκριμένο πεδίο δράσης και στη συνέχεια, η διάδοση και ενημέρωση των εν λόγω εξελίξεων και καινοτομιών, καθώς και η επιμόρφωση και κατάρτιση των ενδιαφερομένων πάνω στα συγκεκριμένα θέματα.

Στην ιστοσελίδα αυτή θα δημοσιεύουμε τις σκέψεις, τις ιδέες, τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα της έρευνάς μας. Ελπίζουμε να εξελιχτεί ώς ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών και να αποτελέσει ένα μικρό βοήθημα για όσους ασχολούνται με τις βιβλιοθήκες και τη βιβλιοθηκονομία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου