Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Νέα Βιβλιοθήκη στην Κύπρο! Εγκαίνια Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης!

Μετά από εντατική δουλειά αρκετών μηνών, φτάνει η στιγμή που η Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη θα ανοίξει επίσημα για το αναγνωστικό κοινό! Η τελετή εγκαινίων από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Χαμπιαούρη θα γίνει την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 στις 18:00, στην αίθουσα "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ" στο ισόγειο του Ολυμπιακού Μεγάρου, έδρα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), στην οποία ασφαλώς υπάγεται η Βιβλιοθήκη.
Μετά από πολλές δωρεές ιδιωτών και οργανισμών, καθώς και οργάνωσης του ήδη υπάρχοντος υλικού από πτυχιούχο Βιβλιοθηκονόμο που στελεχώνει την Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη, η νέα αυτή ειδική βιβλιοθήκη διαθέτει σχεδόν χίλιους ξεχωριστούς τίτλους, βιβλίων, εντύπων, συγγραμμάτων, κ.ά. Συγκεντρώνεται επίσης οπτικοακουστικό υλικό.
Ελπίδα είναι η Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη να εξυπηρετήσει την παραγωγή και τη διάχυση επιστημονικής γνώσης για τον κυπριακό αθλητισμό. Θα συμβάλει στη διάσωση της Ιστορίας, στη μελέτη του παρόντος, αλλά και στους σχεδιασμούς για το μέλλον του αθλητισμού στον τόπο μας. Μέσω της Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης, θα επιδιωχθεί η περαιτέρω διάδοση των Ολυμπιακών ιδεωδών στην κυπριακή κοινωνία. Η Βιβλιοθήκη θα αποτελέσει σημαντική πηγή για πανεπιστημιακούς, ερευνητές, μελετητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές κ.λπ. που ασχολούνται με μελέτες και επιστημονικές έρευνες σχετικά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αθλητισμού στον τόπο μας.
Μετά τον χαιρετισμό από τον πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Ντίνο Μιχαηλίδη, θα γίνει ανάλυση του έργου από τον τεχνικό διευθυντή της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης δρα Χρύσανθο Χρυσάνθου, αποκάλυψη της πλάκας εγκαινίων και το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας από τον Υπουργό στη Βιβλιοθήκη, η οποία στεγάζεται στο 2ο όροφο του Μεγάρου. Παράλληλα, κάποια από τα σπάνια βιβλία της Βιβλιοθήκης θα τοποθετηθούν σε περίοπτη θέση την ημέρα της εκδήλωσης, για να τα απολαύσουν οι προσκεκλημένοι.
Η 1η Νοεμβρίου μπορεί να είναι η πρώτη ημέρα επίσημης λειτουργίας της Βιβλιοθήκης (η οποία θα είναι δανειστική και θα προσφέρει και αναγνωστήριο στο Ολυμπιακό Μέγαρο) όμως οι προσπάθειες εμπλουτισμού της με νέο υλικό θα συνεχίζεται αδιάκοπα. Για το σκοπό αυτό, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα σε αθλητές, προπονητές, παράγοντες, φίλαθλους και συλλέκτες-λάτρεις του αθλητισμού όπως στηρίξουν την προσπάθεια, δωρίζοντας υλικό που διαθέτουν.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στις διευθύνσεις cypnoc.library1@olympic.org.cy και cypnoc.library2@olympic.org.cy, καθώς επίσης στο τηλ. 22449880. 
Θα ακολουθήσει δεξίωση. Π.Α. 22449880

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου