Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Συμπόσιο Πολιτιστικής Μνήμης Δημήτρη Ποταμίτη


Φίλες και φίλοι,
την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, 8:00 μ.μ., στον Πολυχώρο των Εκδόσεων Εν Τύποις, Χιλής 26, Παλλουριώτισσα (πίσω από το Γυμνάσιο Παλλουριώτισσας), οι Εκδόσεις ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ διοργανώνουν Συμπόσιο Πολιτιστικής Μνήμης Δημήτρη Ποταμίτη, μια από τις σημαντικότερες μορφές του Ελληνικού και Κυπριακού θεάτρου, που έφυγε από τη ζωή το 2003, στα 58 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του ανείπωτη λύπη για όσους τον γνώρισαν και αξιολόγησαν το σημαντικό έργο που μας κληροδότησε.

Στο Συμπόσιο θα μιλήσουν δύο κυρίες που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, η κα Κλαίρη Αγγελίδου, Πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και η κα Λένια Σέργη, εκπαιδευτικός, ενώ θα προβληθεί ντοκυμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο του.

Συμμετοχή 15 ευρώ για το δείπνο και το ποτό. Το φαγητό θα συμπεριλαμβάνει και εκλεκτές αρχαίες Ελληνικές συνταγές. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 22767291

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ έγραφε, σκηνοθετούσε, έπαιζε θέατρο, μετάφραζε, διασκεύαζε, δίδασκε. Όλα αυτά με μεγάλη επιτυχία, αφού ήταν απαιτητικός πρώτα από όλα από τον ίδιο τον εαυτό του.

Με μητέρα την Αμαρυλλίδα από την Πάφο, σπουδαία εκπαιδευτικό, γεννιέται στη Λεμεσό. Βρέθηκε στην Αμμόχωστο κατά τα μαθητικά του χρόνια, όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στο θέατρο. Στην Αθήνα κέρδισε το θεατρόφιλο κοινό και δημιούργησε το Θέατρο Έρευνας, το οποίο μετονόμασε σε Θέατρο Ποταμίτη.

Με το θάνατό του, ο κόσμος του θεάτρου στο πανελλήνιο, στερήθηκε έναν ιδεοποιό, ένα πολύπλευρο ταλέντο, πρωτοπόρο, πνευματικό, δραστήριο και ηθικό άνθρωπο, ο οποίος αν ζούσε θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα περισσότερα στον πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου