Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Υπογράφηκε η συμφωνία για την επαναδραστηριοποίηση της Δημοτικής βιβλιοθήκης Πάφου

Ο Δημαρχεύων Πάφου Μάκης Ρουσής και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων – Επιστημόνων Πληροφόρησης Παναγιώτης Θεμιστοκλέους υπέγραψαν σήμερα τη Συμφωνία για την αναδιοργάνωση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου στη βάση του Σχεδίου Ανάπτυξης που εκπόνησε η ΚΕΒΕΠ και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου.
Στη σύντομη τελετή της υπογραφής παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των Βιβλιοθηκών του Πανεπιστήμιο Κύπρου, του ΤΕ.ΠΑ.Κ. και του Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου προς επιβεβαίωση της στήριξης του εγχειρήματος από τα Ανώτατα Δημόσια Ακαδημαϊκά Εκπαιδευτήρια της Κύπρου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Πάφου.
Η Συμφωνία τίθεται σε ισχύ από την 1.1.2015 μέχρι 31.12.2015 (1 χρόνο) και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου θα γίνει μεταξύ άλλων αξιολόγηση και διαλογή του υφιστάμενου υλικού, εγκατάσταση και λειτουργία σύγχρονου βιβλιοθηκονομικού λογισμικού συστήματος, εγκαίνια και επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, καθώς και συναφείς με το αντικείμενο εκδηλώσεις με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας και του μορφωτικού-πνευματικού-πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα της Βιβλιοθήκης.
Η αναδιοργάνωση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης αποτελεί για το Δήμο Πάφου θέμα υψηλής προτεραιότητας, καθώς η πόλη έχει επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου