Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Έκθεση κυπριακού βιβλίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Έκθεση κυπριακού βιβλίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου διοργανώνουν στις 22 Απριλίου το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Κυπριακού Βιβλίου.

Τα εγκαίνια θα τελέσει στις 19:00 ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο Έλληνας κριτικός και λογοτέχνης Αλέξης Ζήρας θα δώσει μια ομιλία με θέμα «Η κυπριακή λογοτεχνία, η ταυτότητά της και τα προβλήματα συνάφειάς της με την ελλαδική».
Στη διάρκεια της έκθεσης, τα βιβλία θα προσφέρονται σε ειδικές τιμές.

Η πραγματοποίηση της έκθεσης Κυπριακού Βιβλίου, μέσα στις συνθήκες της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, υπογραμμίζει τη σημασία της πνευματικής δημιουργίας για τη συνοχή και την προοπτική της κοινωνίας μας, την αξία του βιβλίου, καθώς και την ανάγκη προβολής και προώθησης του κυπριακού βιβλίου.
Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου, καθώς αυτή την ημερομηνία, το 1626, έφυγαν από τη ζωή ο Ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ και ο Περουβιανός Γκόμεζ Σουάρες ντε Φιγκουέροα (Γκαρθιλάθο ντε λα Βέγκα).

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 22 Απριλίου και θα παραμείνει και την Τρίτη, 23 Απριλίου. Στη διάρκειά της, τα βιβλία θα προσφέρονται σε ειδικές τιμές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου