Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!


ΤΟ 2ο XDREAM FESTIVAL
ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Εικαστική Ομάδα UnDo
(Καθηγητές του Τμήματος Τεχνών, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου)
σε συνεργασία με τον Κλάδο Αισθητικής του Cyprus College
Παρέμβαση: Systematically Arranged
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2010
6:00μ.μ. – 11:00μ.μ.


Το Ίδρυμα ΑRΤος, στα πλαίσια του 2ου XDREAM FESTIVAL το Φθινόπωρο του 2010, παρουσιάζει την παρέμβαση Systematically Arranged, από την εικαστική ομάδα UnDo. Η δράση θα λάβει χώρα στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη (Πρώην Βιβλιοθήκη Φανερωμένης) την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, 2010 και η Βιντεο‐Παρουσίαση της παρέμβασης θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα ΑΡΤος στις 4 Νοεμβρίου, 2010 και ώρα 9:00 μ.μ.

Η εικαστική ομάδα UnDo συστάθηκε τον Ιούλιο του 2010 από Καθηγητές του Τμήματος Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι καλλιτέχνες της ομάδας είναι οι: Τάσος Αναστασιάδης, Γιάννα Χριστοφόρου, Δήμητρα Εγγλέζου, Σοφία Χατζήπαπα, και Έλενα Στυλιανού. Οι καλλιτέχνες δηλώνουν ότι η παρέμβαση Systematically Arranged αποσκοπεί στην αμφισβήτηση των παραδοσιακών εννοιών του χώρου γενικότερα, και ειδικότερα στην επανεφεύρεση της βιβλιοθήκης, ενός χώρου που παραδοσιακά εκλαμβάνεται ως παλιός, ήσυχος και σκονισμένος. Η παρέμβαση είναι μια απόπειρα για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ μιας συγκεκριμένη τοποθεσίας, των ανθρώπων της, και της καθημερινότητας τους. Η Κυπριακή Βιβλιοθήκη θα ανοίξει τις πόρτες της έκτακτα για ένα Κυριακάτικο απόγευμα, στις 24 του Οκτώβρη 2010, για να γίνει ένας εναλλακτικός χώρος, χωρίς όμως να χάνει την ουσία του χαρακτήρα της: είναι και θα είναι πάντα ένα μέρος γνώσης.

Η εικαστική παρέμβαση θα ξεκινήσει η ώρα 6:00μ.μ. με το άνοιγμα της Βιβλιοθήκης στο κοινό. Στο εσωτερικό της ο αναγνώστης θα μπορέσει να βιώσει με ένα εναλλακτικό τρόπο τον εσωτερικό χώρο καθώς διαβάζει, ενώ η βίντεο προβολή στο εξωτερικό του κτιρίου, που θα ξεκινήσει στις 8:30μ.μ., θα συντείνει στην ολοκληρωτική διαφοροποίηση της εμπειρίας
του περαστικού για τη Βιβλιοθήκη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στην Έλενα Στυλιανού, e.stylianou@euc.ac.cy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου