Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου - Βιωματικό Εργαστήρι “Κόκκινη κλωστή δεμένη...”


Με αφετηρία το «Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώσ’ της κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει », η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Στροβόλου, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο “Κόκκινη κλωστή δεμένη...”, αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010, στο κτίριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, από τις 8:30π.μ. μέχρι τις 12:30μ.μ.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κα. Κούλα Περιστιάνη, ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Σάββας Ηλιοφώτου ενώ σύντομο χαιρετισμό για τη Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου θα απευθύνει και ο συγγραφέας κ .Αντρέα Σοφοκλέους. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος παιδιά Δημοτικών Σχολειών, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους.

Τα παιδιά στο εργαστήρι θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν τόσο με τους δημιουργούς όσο και με τα έργα τους και να εμπλακούν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες με βιβλία, με κυριότερο στόχο να αγαπήσουν το βιβλίο. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της βιβλιοθήκης και να γνωρίσουν από κοντά Κύπριους λογοτέχνες, από το χώρο της Παιδικής Λογοτεχνίας.

Το βιωματικό εργαστήρι περιλαμβάνει τις ακόλουθες δραστηριότητες: Αφήγηση Παραμυθιού από Κύπριους Συγγραφείς, Εκπαιδευτικό Θέατρο, Δημιουργική Γραφή και Εικαστικά. Στην Αφήγηση Παραμυθιού λαμβάνουν μέρος οι λογοτέχνες Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Μάρω Κουσιάππα, Τούλλα Κακουλή και Μαρία Παττίχη. Το Εκπαιδευτικό Θέατρο θα αναλάβει μαζί με τις ομάδες της η καθηγήτρια Θεάτρου Πανεπιστημίου Λευκωσίας Αγγέλα Χ’Παντελή, τη Δημιουργική Γραφή θα αναλάβει η εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης Έλενα Περικλεούς και τέλος τα εικαστικά οι εκπαιδευτικοί του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Αντωνία Μιχαηλίδου, Μύρια Παπαβασιλείου και Χριστίνα Δημητρίου. Ενεργό συμμετοχή στην εκδήλωση θα έχουν και φοιτητές του Τμήματος Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου