Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Συνέδριο VSMM (Virtual Systems and MultiMedia)


Διοργανώνεται στις 20 – 25 Οκτ. 2008 το 14ο συνέδριο VSMM (Virtual Systems and MultiMedia) στο ξενοδοχείο Amathus στη Λεμεσό. Το συνέδριο έχει ως κύριο θέμα τη ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς διαφόρων χωρών που στο σύνολο τους αποτελούν μια ολοκληρωμένη πολιτιστική ψηφιακή εικόνα σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνουν διάφορες παρουσιάσεις από άτομα από διάφορες χώρες (βλ. πρόγραμμα συνεδρίου).

Ο κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις νέες μεθόδους διαχείρισης και προώθησης πληροφοριών που αφορούν πολιτιστικά θέματα μέσα από ένα ψηφιακό περιβάλλον το οποίο θα παρέχει πρόσβαση στους χρήστες από διάφορα γεωγραφικά σημεία με πολλαπλές επιλογές αναζήτησης και ανάκτησης πληροφοριών.
Ένα από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι και η ψηφιοποίηση στο χώρο των Βιβλιοθηκών και κατ’ επέκταση του έντυπου υλικού που στο σύνολο του αποτελεί τον πολιτιστικό πλούτο της κάθε χώρας (βλ. Workgroups).

Για περισσότερες πληροφορίες,
http://www.vsmm2008.org/


Επειδή πήγα και στο περσινό που έγινε στην Πάφο (ESPI PLUS 2007) και έχω ήδη δηλώσει συμμετοχή για όλο το διάστημα του συνεδρίου που γίνετε τώρα στη Λεμεσό, αν κάποιος συνάδελφος θέλει να δηλώσει συμμετοχή αλλά χρειάζεται κάποιες επιπλέον πληροφορίες που αφορούν το συνέδριο να μη διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μου στο Ζάχος Πολυβίου: polyviou@eicy.eu

Zachos Polyviou
European Documentation Centre & Library
European Institute of Cyprus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου