Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Νέα Βιβλιοθήκη στο Παλιό Δημαρχείο Στροβόλου


ΕΝΤΟΣ ενός χρόνου πρόκειται ν’ αναπαλαιωθεί και να μεταμορφωθεί ο χώρος του Παλαιού Δημαρχείου Στροβόλου σε Πολιτισμικό Χώρο, όπου θα συμπεριλαμβάνει το Παγκύπριο Γεωγραφικό Μουσείο, το Κέντρο Στρατηγικής για το Περιβάλλον και μια άκρως σύγχρονη Βιβλιοθήκη.

Τον Παλιό χώρο του Δημαρχείου Στροβόλου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου να εκμεταλλευτεί, αναπαλαιώνοντας, βελτιώνοντας και επεκτείνοντας το κτίριο του Παλιού Δημαρχείου επί της οδού Προδρόμου.

Εντός εννέα μηνών ελπίζει ο Δήμαρχος Στροβόλου Σάββας Ηλιοφώτου να δημιουργηθεί μια σύγχρονη βιβλιοθήκη, όπου θ’ αξιοποιεί τα πολυμέσα και θα είναι ελκυστική στους νέους. «Ήδη, υπάρχει μια βιβλιοθήκη εκεί που είναι η εκκλησία της Χρυσελεούσας, αλλά αυτή την ονομάζω αποθήκη βιβλίου και όχι σωστή βιβλιοθήκη», ανέφερε στη «Σ» ο κ. Ηλιοφώτου. Σύμφωνα με το Δήμαρχο, στη νέα βιβλιοθήκη θα υπάρχει ειδικός όροφος για παιδικά βιβλία και όροφος για τους μεγαλύτερους αναγνώστες. Επίσης, στο υπόγειο, σε μια αίθουσα 80-100 ατόμων, οι συγγραφείς και οι λογοτέχνες θα μπορούν να παρουσιάσουν το έργο τους. «Θα είναι ένα ζωντανό πνευματικό κέντρο», είπε ο κ. Ηλιοφώτου, συμπληρώνοντας ότι προγραμματίζεται να δημιουργηθεί και μια μικρή καφετερία στο χώρο, ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάτσει με τον φίλο/η του να συζητήσουν, σχολιάζοντας και το βιβλίο που διαβάζουν. «Θέλουμε να προάγουμε αυτή την ιδέα, να μην πηγαίνει στη βιβλιοθήκη κάποιος να παίρνει το βιβλίο και απλώς να φεύγει», εξήγησε ο Δήμαρχος, αναφέροντας ότι το συγκεκριμένο έργο θα χρειαστεί περίπου οκτώ με δέκα μήνες για να χτιστεί.

Εκτός από την ιδιαίτερα μοντέρνα βιβλιοθήκη, στο χώρο θα στεγαστεί και το Παγκύπριο Γεωγραφικό Μουσείο, όπως και το κέντρο Στρατηγικής για το Περιβάλλον. Τα εκθέματα του Γεωγραφικού Μουσείου, που αυτή τη στιγμή απλώς βρίσκονται σε μια αποθήκη, θα τοποθετηθούν στο νέο χώρο. Στο Γεωγραφικό Μουσείο θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να θαυμάσει αναπαράσταση στάβλου, ταριχευμένα ζώα της Κύπρου, παράξενα φυτά και αρκετά ορυκτά.

http://www.sigmalive.com/simerini/news/212184

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου