Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αμαρουσίου στην Αθήνα, στις 4 – 5 Δεκεμβρίου 2009 το 2ον Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών, σε συνεργασία της ΕΕΒΕΠ και της Βορέιου Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα: « Δημοτικές Βιβλιοθήκες: Σκεφτόμαστε Εθνικά, Δρούμε Τοπικά».

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιελάμβανε εισηγήσεις για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Η συμμετοχή υπήρξε αθρόα με συνέδρους από όλη σχεδόν την Ελλάδα.

Ο κάθε εισηγητής με την δική του παρουσίαση τόνιζε το ρόλο που
διαδραματίζουν οι Δ.Β. και έμμεσα αναφερόταν και στη δική του βιβλιοθήκη. Όλοι οι εισηγητές τόνιζαν τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των βιβλιοθηκών, καθώς επίσης και στην πιο δυναμική υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Παιδείας.

Ακούστηκαν ιδέες και παραδείγματα όσον αφορά τη λειτουργία των βιβλιοθηκών.
Βιβλιοθηκονόμοι από άλλες χώρες παρουσίασαν το έργο που επιτελείται στη χώρα τους. Πραγματικά ήταν πολύ αξιόλογες οι εμπειρίες που μετέφεραν από τη δική τους χώρα.
Από την Κύπρο παρευρέθηκαν: οι κ. Φίλιππος Τσιμπόγλου, Διευθυντής Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Κύπρου και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου,
Αντώνης Αντωνίου, Βιβλιοθηκονόμος Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου Μαρία Ευθυμίου, Βιβλιοθηκονόμος Δ.Β. Δήμου Λάρνακας Τζώρτζια Κοντολαίμη, Βιβλιοθηκονόμος, Δ.Β. Δήμου Λεμεσού και η Δέσπω Μασούρεκκου, Βιβλιοθηκονόμος, Δ.Β. Δήμου Στροβόλου, η οποία αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς της ΚΕΒΕΠ παρουσίασε τη δική της εισήγηση με θέμα: «Λειτουργίες-Εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου, που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας».

Μεταξύ των άλλων στην εισήγησή της τονίστηκε η σημασία των Λογοτεχνικών Πρωινών, θεσμό που εφαρμόζει η Δ.Β. Στροβόλου εδώ και 16 χρόνια για προώθηση της φιλαναγνωσίας μεταξύ των παιδιών. Μετά το χειροκρότημα από τους παρευρεθέντες η εισηγήτρια έδωσε την υπόσχεση όπως κάποιο από τα επόμενα συνέδρια διοργανωθεί και στην Κύπρο.


/ΔΜ


Περισσότερα εδώ: http://publibconf.lib.ntua.gr/index.php/dimotikesconf/2ndmunlib

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου