Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Στο μυθιστόρημα «Ιμαρέτ - Στη σκιά του ρολογιού» (εκδόσεις Μεταίχμιο) του Γιάννη Καλπούζου απονέμεται το Βραβείο Αναγνωστών 2009


Στο μυθιστόρημα «Ιμαρέτ - Στη σκιά του ρολογιού» (εκδόσεις Μεταίχμιο) του Γιάννη Καλπούζου απονέμεται το Βραβείο Αναγνωστών 2009.
Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, ένα μυθιστόρημα με φόντο την Ιστορία, που εκτυλίσσεται στην τουρκοκρατούμενη Αρτα τού 1854 και επικεντρώνεται στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, στον απόηχο των όποιων πολεμικών γεγονότων, στους κώδικες συνύπαρξης των λαών, γιατί υπήρξε συνύπαρξη ανάμεσα στις φυλές που ζούσαν τότε στην Αρτα, Έλληνες, Τούρκοι κι Εβραίοι.

Το ΕΚΕΒΙ θα βραβεύσει τον νικητή στο πάρτι που θα οργανώσουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στις 20:00 (στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα ).

Η επιλογή του έργου έγινε από το αναγνωστικό κοινό, μέσω της ψηφοφορίας που οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Υποψήφια ήταν 15 έργα, που επελέγησαν από μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης.

Οι αναγνώστες συμμετείχαν κατά 50% στο τελικό αποτέλεσμα ενώ το υπόλοιπο 50% βγήκε από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης.

Το «Ιμαρέτ» του Γιάννη Καλπούζου είναι ο πέμπτος νικητής του Βραβείου Αναγνωστών που θέσπισε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) το 2005. Τα αγαπημένα μυθιστορήματα των προηγούμενων ετών ήταν:

* «Η μέθοδος της Ορλεάνης» της Ευγενίας Φακίνου (2005)
* «Αμίλητα βαθιά νερά» της Ρέας Γαλανάκη (2006)
* «Ο κύριος Επισκοπάκης» του Ανδρέα Μήτσου (2007)
* «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη» του Δημήτρη Μπουραντά (2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου