Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις με τη Θέκλειο Βιβλιοθήκη Τάλας

H Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Νεάπολις, στα πλαίσια των συνεργασιών που έχει με άλλες σημαντικές Βιβλιοθήκες προκειμένου να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των φοιτητών της, συνεργάζεται με τη Θέκλειο Βιβλιοθήκη, η οποία είναι Βιβλιοθήκη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου του Β’.

Η συνεργασία της Βιβλιοθήκης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Νεάπολις, που στόχο έχει την αξιοποίηση από τους σπουδαστές του υφιστάμενου υλικού της Βιβλιοθήκης, προς έρευνα και μελέτη, την χρήση του σπάνιου θρησκευτικού και άλλου υλικού της όπως Ιστορίας, Γεωγραφίας και Λογοτεχνίας, ώστε να την καταστήσουν ζωντανό κύτταρο πνευματικής καλλιέργειας της Κύπρου.

Η Βιβλιοθήκη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου αποτελείται πάνω από έξι χιλιάδες τόμους η οποία βρίσκεται στην Τάλα της Πάφου.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, η Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Πανεπιστημίου Νεάπολις αποκτά το προνόμιο της δωρεάν πρόσβασης στο πλούσιο και σπάνιο υλικό της Βιβλιοθήκης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Ως αποτέλεσμα το πλούσιο υλικό της συλλογής της Θέκλειου Βιβλιοθήκης γίνεται γνωστό σε ευρύτερο κοινό και μέσω της αξιοποίησής και της χρήσης του για έρευνα και μελέτη από φοιτητές και ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Νεάπολις θα προβληθεί ένα σημαντικό μέρος του τόπου.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Νεάπολις μπορούν να έχουν πρόσβαση στην βιβλιοθήκη στην Τάλα με τη φοιτητική τους ταυτότητα.

Ιστότοπος Θεκλείου Βιβλιοθήκης: https://www.talaecclesiasticmuseum.com/  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου