Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Κυριακή στην Αθηένου: «Ανοικτές Βιβλιοθήκες» στο πλαίσιο της «Biennale Larnaca 2018»

Με στόχο την καλλιέργεια της κουλτούρας «δανείζομαι-επιστρέφω-σέβομαι», πραγματοποιούνται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην Αθηένου τα εγκαίνια των Ανοικτών Βιβλιοθηκών.
 
O Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην 1η Διεθνή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών υπό τον τίτλο «Biennale Larnaca 2018» η οποία θα φιλοξενήσει διάφορες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές διοργανώσεις στην πόλη και επαρχία Λάρνακας. Η Αθηένου  συμμετέχει με δύο δράσεις που θα πραγματοποιηθούν τον τρέχοντα μήνα και τον Νοέμβριο.
 
Συγκεκριμένα στις 11 το πρωί της Κυριακής 21ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, από το Δήμαρχο Κυριάκο Καρεκλά, τα εγκαίνια των Ανοικτών Βιβλιοθηκών».
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηένου «οι Ανοικτές Βιβλιοθήκες δημιουργήθηκαν με τη συμβολή των τριών εκπαιδευτηρίων, το Γυμνάσιο και τα δύο Δημοτικά Σχολεία Αθηένου, με στόχο την καλλιέργεια της κουλτούρας «δανείζομαι-επιστρέφω-σέβομαι», αφού ο κάθε δημότης θα έχει την ευχέρεια δανεισμού και επιστροφής σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας».

Εξάλλου την Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα τοποθετηθούν στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, στην Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών και στο Γυμνάσιο Αθηένου, κατασκευές που δημιούργησαν τα παιδιά από τα σχολεία της Αθηένου, εμπνευσμένα από το θέμα της Μπιενάλε «Δοχείο και Περιεχόμενο». Οι δημιουργίες των παιδιών θα χρησιμοποιούνται ως «Ανοικτές Βιβλιοθήκες» όπου ο καθένας μπορεί να αφήσει βιβλία ή να δανειστεί δωρεάν για ανάγνωση».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί «στο Πολυκέντρο Νεότητας Αθηένου σεμινάριο με θέμα "Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και περιεχόμενο" για τους έφηβους και νέους. Το σεμινάριο θα αρχίσει στις πέντε το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις οκτώ το βράδυ ενώ θα ακολουθήσει διαδραστικό παιχνίδι».

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου