Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Προβλήματα στο Δήμο Πάφου για τη θέση βιβλιοθηκονόμου

Θέτουν «εαυτόν εκτός κόμματος» στο ΔΗΚΟ Πάφου

ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 
 
ΕΚΤΟΣ ελέγχου δείχνει να είναι η κατάσταση στο ΔΗΚΟ Πάφου το τελευταίο διάστημα, με αποφάσεις της Επαρχιακής Επιτροπής να μην εφαρμόζονται και κοινές θέσεις της δημοτικής ομάδας του κόμματος στον Δήμο Πάφου να αλλάζουν κατά το δοκούν, αναλόγως της προσωπικής στρατηγικής των μελών της. Όπως αποκαλύπτει ο «Φ», ιδιαίτερα τεταμένη κατέστη το τελευταίο διάστημα η κατάσταση μετά την αλλαγή της θέσης του δημοτικού συμβούλου Φυλακτή Κωνσταντινίδη και της αποχής που τήρησαν οι άλλοι τρεις εκ των δημοτικών συμβούλων του ΔΗΚΟ Πάφου στο θέμα της προκήρυξης εξετάσεων για τη θέση του Βιβλιοθηκονόμου. Τελικά, η θέση του ΔΗΚΟ Πάφου για τα κριτήρια ουσιαστικά καταψηφίστηκε αφήνοντας εκτεθειμένο τον επικεφαλής της ομάδας, Χρύσανθο Σαββίδη, που τήρησε την κομματική γραμμή, τον δήμαρχο Πάφου που είδε την ομάδα του κόμματος από το οποίο προέρχεται να τον «αδειάζει» στο θέμα, καθώς επίσης και το βουλευτή και πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής Αντώνη Αντωνίου.

Τα όσα συμβαίνουν στο ΔΗΚΟ είχαν και συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», αφού ο δημοτικός σύμβουλος Φυλακτής Κωνσταντινίδης απέστειλε επιστολή προς τον βουλευτή και επαρχιακό πρόεδρο του ΔΗΚΟ Πάφου, Αντώνη Αντωνίου, με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει στο εξής στις εργασίες της δημοτικής ομάδας, αν και παραμένει όπως διευκρινίζει ενεργό στέλεχος του ΔΗΚΟ. Ο κ. Κωνσταντινίδης επικαλείται, βάσει της επιστολής που φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα, κακές σχέσεις εντός της δημοτικής ομάδας και επιθέσεις προς το πρόσωπό του.

Τόσο οι καταγγελίες Φυλακτή Κωνσταντινίδη, όσο και αντίστοιχα παράπονα του επικεφαλής της ομάδας, Χρύσανθου Σαββίδη, για έλλειμμα κομματικής πειθαρχίας και προσωπικές στρατηγικές κάποιων, έχουν τεθεί ενώπιον του Αντώνη Αντωνίου για εξέταση. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι η κορυφή του παγόβουνου, αφού και πριν λίγο καιρό σημειώθηκε νέα διάσταση απόψεων εντός της επαρχιακής επιτροπής και της δημοτικής ομάδας για ένα μείζον θέμα για την Πάφο, αυτό της κατεδάφισης ή μη του παράνομου στεγάστρου του ΟΣΥΠΑ στο Αρχαιολογικό Πάρκο Κάτω Πάφου. Και σε εκείνη την περίπτωση, η θέση του ΔΗΚΟ Πάφου για άμεση κατεδάφιση και τήρηση των νόμων και κανονισμών, δεν είχε ακολουθηθεί από όλους. 
 
Από την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", Δευτέρα 23/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου