Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ποιοι βολεύονται στη βιβλιοθήκη Δήμου Πάφου;;

Ποιοι βολεύονται στη βιβλιοθήκη;

2
Η Κυ­πρια­κή Έ­νω­ση Βι­βλιο­θη­κο­νό­μων και Ε­πι­στη­μό­νων Πλη­ρο­φό­ρη­σης ζή­τη­σε α­πό­συρ­ση της προ­κή­ρυ­ξης που πα­ρα­κά­μπτει τις συ­στά­σεις τό­σο του ε­πί­ση­μου ε­πι­στη­μο­νι­κού φο­ρέ­α ό­σο και του σχε­τι­κού νό­μου της Έ­νω­σης Δή­μων, ό­μως ο Δή­μος Πά­φου συ­νέ­χι­σε να δέ­χε­ται αι­τή­σεις και α­πό πτυ­χιού­χους Ι­στο­ρί­ας Αρ­χαιο­λο­γί­ας. Τώ­ρα ε­τοι­μά­ζε­ται να ο­ρί­σει η­με­ρο­μη­νί­α ε­ξε­τά­σε­ων αν και οι εν­στά­σεις ή­δη έ­χουν φου­ντώ­σει και μέ­σα στο Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο.

Από τα μέ­σα Φε­βρουα­ρί­ου βρί­σκε­ται στο Δή­μο Πά­φου έν­στα­ση της Κυ­πρια­κής Έ­νω­σης Βι­βλιο­θη­κο­νό­μων και Ε­πι­στη­μό­νων Πλη­ρο­φό­ρη­σης, σχε­τι­κά με την προ­κή­ρυ­ξη για πλή­ρω­ση θέ­σης στη Δη­μο­τι­κή Βι­βλιο­θή­κη της Πά­φου. Η Έ­νω­ση φρό­ντι­σε να ε­πι­ση­μά­νει ό­τι μό­νο τα ά­το­μα που δια­θέ­τουν ει­δι­κές γνώ­σεις βι­βλιο­θη­κο­νο­μί­ας και συ­στη­μά­των πλη­ρο­φό­ρη­σης μπο­ρούν να θε­ω­ρού­νται κα­τάλ­λη­λα για μια τέ­τοια θέ­ση, σχο­λιά­ζο­ντας την κί­νη­ση του Δή­μου να συ­μπε­ρι­λά­βει στα α­παι­τού­με­να προ­σό­ντα της προ­κή­ρυ­ξης και τους πτυ­χιού­χους του τμή­μα­τος Ι­στο­ρί­ας – Αρ­χαιο­λο­γί­ας Φι­λο­σο­φι­κών Σχο­λών.

Α­πό την πλευ­ρά της η Έ­νω­ση Δή­μων έ­χει κα­ταρ­τί­σει ε­νιαί­α σχέ­δια ως προς τα κρι­τή­ρια για πρό­σλη­ψη στις διά­φο­ρες θέ­σεις στου Δή­μους, στα ο­ποί­α γί­νε­ται σα­φές ό­τι μό­νο οι πτυ­χιού­χοι Βι­βλιο­θη­κο­νό­μοι/Ε­πι­στή­μο­νες Πλη­ρο­φό­ρη­σης μπο­ρούν να διο­ρί­ζο­νται ως Δη­μο­τι­κοί Βι­βλιο­θη­κο­νό­μοι. Η τρο­πο­ποί­η­ση που έ­γι­νε α­πό το Δή­μο Πά­φου στην εν λό­γω προ­κή­ρυ­ξη, δη­μιούρ­γη­σε εξ αρ­χής σύγ­χυ­ση και θό­ρυ­βο τό­σο μέ­σα στις υ­πη­ρε­σί­ες του Δή­μου ό­σο και α­νά­με­σα στους εν­δια­φε­ρό­με­νους για τη θέ­ση. Α­να­πό­φευ­κτο, δε, ή­ταν να α­να­κι­νη­θούν φή­μες που υ­παι­νίσ­σο­νταν εμ­μέ­σως πλην σα­φώς ό­τι η ρύθ­μι­ση σκο­πό εί­χε να «βο­λέ­ψει»  συγ­γε­νι­κά πρό­σω­πα με­λών του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου.

Η έν­στα­ση της Έ­νω­σης Βι­βλιο­θη­κο­νό­μων κοι­νο­ποι­ή­θη­κε στα μέ­λη της Ε­πι­τρο­πής Προ­σω­πι­κού του Δή­μου με­τά την έ­λευ­ση ε­νά­μι­ση μή­να, στις 29/3, και α­φού εί­χε ή­δη λή­ξει η προ­θε­σμί­α υ­πο­βο­λής αι­τή­σε­ων, αν και το αί­τη­μα ή­ταν να α­πο­συρ­θεί η προ­κή­ρυ­ξη και να κυ­κλο­φο­ρή­σει ξα­νά μέ­σα στα πλαί­σια που θέ­τει ο Πε­ρί Δή­μων νό­μος, αλ­λά και οι ε­πι­στη­μο­νι­κές α­παι­τή­σεις του α­ντι­κει­μέ­νου. Κά­τι τέ­τοιο δεν έ­γι­νε, με α­πο­τέ­λε­σμα σή­με­ρα ο Δή­μος να προ­τί­θε­ται να προ­χω­ρή­σει στον ο­ρι­σμό η­με­ρο­μη­νί­ας ε­ξε­τά­σε­ων, πα­ρά τις πολ­λα­πλές εν­στά­σεις και το θό­ρυ­βο που δη­μιουρ­γή­θη­κε γύ­ρω α­πό το ζή­τη­μα. Στη συνεδρίαση της επιτροπής έγινε σκέψη να α­πο­συρ­θεί έ­στω και τώ­ρα η προ­κή­ρυ­ξη προ­κει­μέ­νου να συμ­μορ­φω­θούν με τις νό­μι­μες δια­τά­ξεις, αν και κά­τι τέ­τοιο δεν έ­τυ­χε τελικής α­πο­δο­χής.

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Επιλογές της Πάφου", 2 Απριλίου 2012
http://epiloges.co/wordpress/?p=4535#more-4535

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου