Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Βιβλιοπωλείο Rivergate στα Λατσία

Βιβλιοπωλείο Rivergate Centre

ένας πρωτότυπος πολυχώρος για μας και τα παιδιά μας
_________________________________________________________

Στην καρδιά των Λατσιών, ένα βιβλιοπωλείο πρωτότυπο για τα κυπριακά δεδομένα άνοιξε για να φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους στους πολυχώρους του (βιβλιοπωλείο – καφέ).

Η ξύλινη επένδυση στο εσωτερικό του κτιρίου, καθώς και η όμορφη διαρρύθμιση του χώρου εντυπωσιάζει και προδιαθέτει τον επισκέπτη να μεταβεί στο βιβλιοπωλείο και να εξερευνήσει κάθε γωνιά που κρύβει και κάτι ξεχωριστό. Στο κέντρο του βιβλιοπωλείου διαμορφώνεται γυάλινος θόλος επιτρέποντας έτσι στο φυσικό φως να διαχέεται στο χώρο.
Ο επισκέπτης μπορεί να βρει βιβλία όλων των θεμάτων, τα οποία χωρίζονται θεματικά σε δύο ορόφους. Στο ισόγειο βρίσκεται η παιδική λογοτεχνία και στον πρώτο όροφο βιβλία γενικού περιεχομένου για ενήλικες, καθώς επίσης και χώρος ειδικά διαμορφωμένος για ανάγνωση.

Στο βάθος του ισογείου, ανάμεσα στα ράφια με τα παιδικά βιβλία υπάρχει μια όμορφη γωνιά παιχνιδιάρικα διαρρυθμισμένη για να φιλοξενήσει τους μικρούς μας φίλους. Εκεί, ηθοποιοί ανεβάζουν μικρές θεατρικές παραστάσεις με ιστορίες βγαλμένες από παραμύθια, καθώς γνωστοί συγγραφείς παρουσιάζουν τα έργα τους διαβάζοντας στα παιδιά τα νέα τους βιβλία.

Τα παιδιά μπορούν να καθίσουν στους άνετους καναπέδες και να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους καθώς διαβάζουν βιβλία από την παιδική βιβλιοθήκη. Παραδίπλα, υπάρχει καφετέρια όπου μπορούν μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν σνακ / γλυκό ή το ρόφημά τους.

To βιβλιοπωλείο Rivergate Centre είναι γνωστό για τις δραστηριότητές του, καθώς είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση παρουσίασης βιβλίων από γνωστούς και βραβευμένους συγγραφείς. Δέχεται επισκέψεις από σχολεία και νηπιαγωγεία (ξενάγηση και παρουσίαση του χώρου με ανάγνωση βιβλίων, προσφέρονται αλμυρά και γλυκά), και συνεργάζεται με διάφορους συνδέσμους και φιλανθρωπικά ιδρύματα για τη διεξαγωγή διαλέξεων με θέματα που προβληματίζουν τη σύγχρονη κοινωνία.

Ο χρόνος που θα περάσετε στο βιβλιοπωλείο θα είναι ευχάριστος και εποικοδομητικός για σας και τα παιδιά σας. Ειλικρινά, αξίζει να το επισκεφθείτε.


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο: 9:30-21:00
Κυριακή: 15:00
Για περισσότερες πληροφορίες: Rivergate Centre: 22572722Σύνταξη κειμένου:
Στέλλα Ζορπά
Βοηθός Βιβλιοθηκονόμος


Πρόγραμμα εκδηλώσεωνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου