Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009

Ημερίδας με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες (web 2.0) και Βιβλιοθήκες (Library 2.0)»

Το Δ.Σ. και η ΚΕΒΕΠ – Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων – Επιστημόνων Πληροφόρησης σας προσκαλεί στην διεξαγωγή της ημερίδας με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες (web 2.0) και Βιβλιοθήκες (Library 2.0)», Παρασκευή 12 Ιουνίου, Λευκωσία, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ( Intercollege), αίθουσα UNESCO.

Η ημερίδα αποτελείται από δύο μέρη, το πρώτο μέρος της ημερίδας θα είναι ανοικτό για όλους και αφορά βιβλιοθηκονόμους – Επιστήμονες πληροφόρησης , εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς και όσους ενδιαφέρονται για την έρευνα, την εκπαίδευση και την τεχνολογία. To δεύτερο μέρος είναι πρακτική εξάσκηση στις νέες τεχνολογίες.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο:

9.00-9.10 Χαιρετισμός εκ μέρους της ΚΕΒΕΠ (Χρυσάνθη Σταύρου, αντιπρόεδρος ΚΕΒΕΠ, Βιβλιοθηκονόμος ΤΕΠΑΚ)

9.10-9.15 Παράδοση τιμητικής πλακέτας στον εκ των ιδρυτών της Ένωσης Κυπρίων Βιβλιοθηκονόμων, Σάββα Πετρίδη για την προσφορά του στα βιβλιοθηκονομικά δρώμενα του τόπου εκ μέρους της ΚΕΒΕΠ

9.15-9.25 Χαιρετισμός Σάββα Πετρίδη (εκ των ιδρυτών της Ένωσης Κυπρίων Βιβλιοθηκονόμων)

9.25-9.45 Οι βιβλιοθήκες την εποχή του Web 2.0 (Ανδρέας Κ. Ανδρέου, πρόεδρος ΚΕΒΕΠ, Βιβλιοθηκονόμος Πανεπιστημίου Κύπρου)

9.50-10.10 Υπηρεσίες κοινωνικής σελιδοσήμανσης, tagging και εικονικά περιβάλλοντα (Ρέα Γαϊτάνου, μέλος Ερευνητικής Ομάδας GreekLIS, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιονίου Πανεπιστημίου)

10.15-10.45 Wikis και RSS στις βιβλιοθήκες (Ιωάννα Ανδρέου, μέλος Ερευνητικής Ομάδας GreekLIS, Βιβλιοθηκονόμος Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού )

10.50-11.35 Διάλειμμα

11.35-12.05 Εκπαίδευση και Web 2.0: Προκλήσεις και Προοπτικές (Χαράλαμπος Βρασίδας, Αναπληρωτής Καθηγητής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Διευθυντής του ερευνητικού κέντρου CARDET)

12.10-12.25 Χρήση των Νέων Τεχνολογιών Web 2.0 στη Γλωσσική Διδασκαλία (Σαλώμη Παπαδήμα-Σοφοκλέους, Επίκουρη Καθηγήτρια Διδακτικής Γλωσσών και Χρήσης των Νέων Τεχνολογιών στη Γλωσσική Διδασκαλία, επισκέπτρια Επίκ. Καθηγήτρια, Συντονίστρια Κέντρου Γλωσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου)

12.30-12.50 Δικτύωση κυπριακών βιβλιοθηκών (Δημήτρης Νικολάου, μέλος ΚΕΒΕΠ, Βιβλιοθηκονόμος Πολιτιστικών Υπηρεσιών ΥΠΠ)

12.55-13.20 Συμπεράσματα – Κλείσιμο (Συντονισμός: Δέσποινα Λάμπρου, ταμίας ΚΕΒΕΠ, Βιβλιοθηκονόμος Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Δ.Σ της ΚΕΒΕΠ

6 σχόλια:

Chrys είπε...

Ενδιαφέρον. Υπάρχει αίτηση συμμετοχής; Πόσα κοστίζει;

Ανδρέας Κ. Ανδρέου είπε...

Το Α μέρος της Ημερίδας θα είναι ανοικτό και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για όλο τον κόσμο. Σε όσους το παρακολουθήσουν το Α μέρος θα δοθούν βεβαιώσεις.

Τα απογευματινά workshops είναι κλειστά.

Chrys είπε...

το Α' μέρος είναι μέχρι τις 13:20; Συμπεριλαμβάνει το πρόγραμμα που έβαλες στο post;

Ανδρέας Κ. Ανδρέου είπε...

Ακριβώς!

Chrys είπε...

Ωραία. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Ανδρέα. Φύλαξε μου μια τσαέρα :)

Ανδρέας Κ. Ανδρέου είπε...

Έγινε Chrys!
Έλα να μου μιλήσεις να γνωριστούμε και από κοντά!

Α.

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου