Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Αναβαθμισμένη η συμμετοχή της ΚΕΒΕΠ στα βιβλιοθηκονομικά δρώμενα του τόπου

Μετά από συνεχή και επίμονο αγώνα η ΚΕΒΕΠ κατάφερε να έχει λόγο και να μεταφέρει τις απόψεις της στα κέντα λήψεως αποφάσεων που αφορούν θέματα βιβλιοθηκών.

Η αντιπρόεδρος της ΚΕΒΕΠ Χρυσάνθη Σταύρου συμμετέχει στην Συμβουλευτική Επιτροπή της Κυπριακής Βιβλιοθήκης, ενώ 3 μέλη του ΔΣ (ο πρόεδρος Ανδρέας Κ. Ανδρέου, η Γραμματέας Μίνα Χαραλάμπους και το μέλος Δημήτρης Νικολάου) συμμετέχουν και στην επιτροπή που συστάθηκε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για την δημιουργία Συμβουλίου Βιβλιοθηκών.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανδρέας Καπανδρέου είπε...

Παρακαλώ όσους θέλουν να γράφουν σχόλια στο ιστολόγιο της ΚΕΒΕΠ και ειδικά αυτούς που θέλουν να κάνουν κριτική και μάλιστα κακεντρεχή, να έχουν το θάρρος να το κάνουν επώνυμα για να παίρνουν και τις ανάλογες απαντήσεις.
Σε διαφορετική περίπτωση τα ανώνυμα - κακόβουλα (σχεδόν υβριστικά) σχόλια τους για οποιονδήποτε θα διαγράφονται.

Φιλικά,
Ανδρέας Κ. Ανδρέου

Agas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Panagiotis Themistocleous είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αντιλαμβάνομαι πως όταν ανακοινώνεται από μέρους του Δ.Σ. της ΚΕΒΕΠ, το οτιδήποτε αφορά την Κυπριακή μας Βιβλιοθήκη υπάρχουν αντιδράσεις, τόσο από "φίλιες" τάσεις προς το Δ.Σ., όσο και "αντιμαχόμενες".
Γιατί αυτή η προδιάθεση για στρατόπεδα?

Τα μέλη του Δ.Σ. αφιερώνουν αρκετό από τον ελεύθερο τους χρόνο για τα θέματα της ΚΕΒΕΠ, περιλαμβανομένης της ΚΒ.

Έχουμε (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ), αφιερώσει αρκετό πολύτιμο χρόνο για θέματα της Κυπριακής Βιβλιοθήκης!

Αναλογιστήκατε την ευθύνη που αναλαμβάνει τόσο η αγαπητή Χρυσάνθη (ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής), όσο ο Πρόεδρος , ο Δημήτρης και η Μίνα (στην προσπάθεια για δημιουργία Συμβούλιου Βιβλιοθηκών)? ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥ και φυσικά χωρίς κανένα οικονομικό όφελος! Γι’ αυτό εγώ τους ευχαριστώ.

Επιπρόσθετα, (και μόνο ενημερωτικά), γνωρίζετε πως τα μέλη του Δ.Σ. εδώ και 1 βδομάδα έχουν «δαπανήσει» πέραν των 20 ωρών προσωπικού χρόνου για να οργανώσουν την ημερίδα μας στις 12/6/2009?

Εγώ προσωπικά την περασμένη Τρίτη 19/5/2009 έφυγα από το σπίτι μου στις 07:00 και επέστρεψα στις 22:30 για να παραστώ στην συνάντηση για την οργάνωση της ημερίδας! Ανάλογο χρόνο «δαπάνησαν» και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του Δ.Σ..

Οι επικριτές μας πόσο?

Άρα, ΔΕΝ υπάρχει ανάγκη αντιμαχόμενων «απόψεων» και «τάσεων», ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ.

Αν με την εμπλοκή των μελών του Δ.Σ. της ΚΕΒΕΠ (στο θέμα της Κυπριακής) , γίνει έστω και ένα επιπρόσθετο θετικό βήμα,τότε έχουμε ΟΛΟΙ κερδίσει κάτι.

Τέλος , θέλω ως μέλος του Δ.Σ. να αναφέρω μια καθαρή συναδελφική και εις εκτίμηση ευχαριστία στον κ. Τσιμπόγλου για τις ενέργειες του, τόσο για την Κυπριακή, όσο και για το Συμβούλιο Βιβλιοθηκών! Αν εμείς ως ΚΕΒΕΠ ασχολούμαστε με την Κυπριακή και το Συμβούλιο Βιβλιοθηκών εδώ και 1-1,5 χρόνο, αυτός έχει «δαπανήσει» δεν ξέρω και εγώ πόσο χρόνο και κόπο, ΑΜΙΣΘΙ. Ας είναι καλά.

Συναδελφικά,

Παναγιώτης
Μέλος Δ.Σ. ΚΕΒΕΠ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Αντώνης είπε...

Φαίνεται ίσως ότι βολεύει κάποιους να διορίζονται "άσχετοι" που μπορεί να μην έχουν γνώση του αντικειμένου (τι είναι τέλος πάντων παντογνώστες) σε θέσεις κλειδιά που αποφασίζουν για τη πολιτική, κλπ. που θα ακολουθήσει μία βιβλιοθήκη. Μόνο στην Κύπρο παίρνονται αποφάσεις για μας δίχως να έχουμε λόγο στην λήψη τους γιατί κυριαρχεί αυτό το φαινόμενο στην κοινωνία μας και δεν πρέπει να αλλάξει ποτέ. Δεν είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα αλλάξουμε αυτή την παλαιομοδίτικη κατάσταση και αντίληψη.
Κατά καιρούς μετά τη λειτουργία αυτού του βιβλιοθηκονομικού Blog έγιναν παράπονα για μη ενημέρωση των συνάδελφων, τώρα που γίνεται κάποιοι μιλάνε για καύχημα των δραστηριοτήτων της ΚΕΒΕΠ. Δεν πειράζει ας κάνει "κάτι" η Ένωση την οποία εκλέξαμε παρά τίποτα και ας το καυχιόνται. Αυτό μας πείραξε; Τόσον καιρόν που δεν είχαμε κάποιους να τρέξουν για μας από εμάς αυτό δεν μας ενοχλούσε;
Η μομφή προς Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΤΕΠΑΚ ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουν "γνώστες του αντικειμένου" στα κέντρα αποφάσεων. Από αυτό το γεγονός κρίνει κάποιος τη πρόοδο που επιτυγχάνεται στους οργανισμούς αυτούς και κυρίως στο αντικείμενο που μας ενδιαφέρει εμάς τις βιβλιοθήκες. Ας παραδειγματιστούν κάποιοι ή τουλάχιστον ας προσπαθήσουν να το κάνουν.

Φιλικά,
Αντώνης Γ. Αντωνίου

Zachos είπε...

Επειδή λόγω υποχρεώσεων δεν μπορέσαμε να δούμε κανένα από τα σχόλια τα οποία αναρτήθηκαν από (υποθέτουμε) ανώνυμους... θα θέλαμε αν μπορούσε κάποιος/α να μας ενημερώσει για το τι προελέχθη (αν όχι αυτολεξεί έστω συνοπτικά) καθότι το όλο θέμα μας αφορά άμεσα.

Το παραπάνω σχόλιο αφορά όλο το προσωπικό της Κυπριακής Βιβλιοθήκης

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Ανδρέας Καπανδρέου είπε...

Τα μηνύματα σβήστηκαν επειδή ήταν ανώνυμα και αφού είχαμε προειδοποιήσει ξανά ότι δεν θα επιτρέπαμε τέτοιου είδους μηνύματα να αναρτώνται στο Blog. Για τον λόγο αυτό παρακαλώ θεωρήστε τα ως μη γραφόμενα!

Αν κάποιος από τους ανώνυμους μετανιώσει, αποκτήσει το θάρρος της γνώμης του και γράψει επώνυμα τότε θα ασχοληθούμε μαζί του και θα του απαντήσουμε σοβαρά. Διαφορετικά δεν έχουμε καμία διάθεση να εμπλακούμε σε κυνήγι μαγισσών και φαντασμάτων…

Φιλικά,
Ανδρέας

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου