Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Καταστατική Γενική Συνέλευση ΚΕΒΕΠ Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Αγαπητά μέλη της ΚΕΒΕΠ, όπως σας έχουμε ενημερώσει στο παρελθόν, η Ένωσή μας όφειλε να τροποποιήσει αμέσως το καταστατικό της σε πολλά σημεία λόγω αλλαγών στον Νόμο περί Σωματείων και Ιδρυμάτων, ο οποίος πλέον έχει γίνει πολύ αυστηρότερος και απαιτεί διάφορες αλλαγές στα καταστατικά όλων των Σωματείων, Ενώσεων και Ιδρυμάτων, αλλιώς αυτά θα διαγραφούν εντός του 2020 από τον Έφορο Σωματείων.
Ως ΔΣ έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις: Με τη βοήθεια εγγεγραμμένου Δικηγορικού Γραφείου, το καταστατικό της ΚΕΒΕΠ έχει τροποποιηθεί, αλλά φυσικά οι αλλαγές πρέπει να ψηφιστούν από τα ΜΕΛΗ της Ένωσής μας σε Καταστατική Γενική Συνέλευση, το συντομότερο δυνατόν, ώστε να προλάβουμε την παράταση που έχει δοθεί και να μην διαγραφούμε από τον Έφορο. Θυμίζουμε με πόσο κόπο και έξοδα επανασυστήσαμε την Ένωση (ΚΕΕΒ, τότε), με την ψήφιση νέου καταστατικού και ονόματος, τον Μάιο του 2008.

Οι βασικές αλλαγές έχουν να κάνουν με την υποχρέωση του εκάστοτε ΔΣ για ετήσια πληροφόρηση του Εφόρου για τον αριθμό εγγεγραμμένων (=ανανεωμένων) μελών της Ένωσης καθώς και για τα πλήρη οικονομικά στοιχεία ελεγμένα από επαγγελματία Λογιστή, και την υποχρέωση των μελών για ετήσια ανανέωση της συνδρομής τους αλλιώς διαγράφονται από μέλη της Ένωσης.

Το υπάρχον Καταστατικό και Κανονισμοί έχουν σας αποσταλεί μέσω η-ταχυδρομείου χθες, όπως και η πρόταση νέου Καταστατικου. Παρακαλούμε μελετήστε τα ώστε να συζητηθούν στην Γενική Καταστατική Συνέλευση της ΚΕΒΕΠ, το Σάββατο 30 Μαΐου 2020, σε τόπο και ώρα που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών. Η Συνέλευση θα γίνει σε ανοικτό χώρο (π.χ. ανοικτό αμφιθέατρο) ώστε να διασφαλιστεί, κατά το δυνατόν, η απόσταση των ατόμων και ο εξαερισμός του χώρου, ένεκα COVID-19. Δυστυχώς η Online συνάντηση δεν θα καταστήσει νόμιμη τη Συνέλευση (αλλά έχουμε λάβει πρόνοια, με το νέο Καταστατικό να επιτρέπονται πλέον οι Online Συνελεύσεις και συνεδρίες πάσης φύσεως, καθώς και η Online συμμετοχή μελών (με ανανεωμένη ετήσια συνδρομή) σε κανονικές (φυσικές) Συνελεύσεις. Εννοείται ότι αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει αυτές τις πρόνοιες από την επόμενη συνέλευση. (Η οποία, παρεμπιπτόντως, θα είναι η Εκλογική Γενική Συνέλευση, που δεν κατέστη δυνατόν να γίνει νωρίτερα, λόγω της έκρυθμης κατάστασης – COVID 19).

Προσκαλείστε, λοιπόν, στην Καταστατική Συνέλευση της ΚΕΒΕΠ το Σάββατο 30 Μαΐου 2020, σε χώρο και χρόνο που θα αποφασιστεί. Η συμμετοχή σας είναι πολύ σημαντική, γιατί πρόκειται για σημαντικές αλλαγές που πρέπει να ψηφιστούν ώστε να νομιμοποιηθούν και να σταλούν στον Έφορο την 1η εβδομάδα του Ιούνη του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου