Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη πάει παραλία, v.2 και η ΚΕΒΕΠ την στηρίζει
Η Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων Επιστημόνων Πληροφόρησης όπως πάντα αρωγός στις δράσεις των Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Κύπρου συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία σε ένα άκρως καλοκαιρινό επίτευγμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεμεσού, στο δεύτερο κατά σειρά γεγονός “Η Βιβλιοθήκη πάει παραλία”.

Και φέτος με το σύνθημα “Η Βιβλιοθήκη πάει παραλία” κάλεσε όλους τους λάτρεις του βιβλίου της Λεμεσού και όχι μόνο, να δώσουν το παρόν τους στην καλοκαιρινή τους εξόρμηση, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Στόχος της πρωτοβουλίας της ΔΒ Λεμεσού ήταν η καθιέρωση ενός θεσμού που να προωθεί την γνώση και την φιλαναγνωσία, με ένα τρόπο ευχάριστο, ανάλαφρο και διασκεδαστικό όπως αρμόζει στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Η ΚΕΒΕΠ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την εκδήλωση που οργάνωσαν οι συνάδελφοι Βιβλιοθηκονόμοι με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον ρόλο των Βιβλιοθηκονόμων καθώς, και την προσπάθεια που καταβάλουν ως επαγγελματίες του χώρου για προώθηση της φιλαναγνωσίας και τη χρήση των βιβλιοθηκών.

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη λειτουργία και το υλικό που διαθέτει η Βιβλιοθήκη, καθώς επίσης και να δανειστεί τα βιβλία που βρίσκονταν στο χώρο της εκδήλωσης.  Η Ένωση μας φρόντισε να ενημερώσει το κοινό για το έργο και το σκοπό της διανέμοντας ενημερωτικά δελτία και σελιδοδείκτες, ενώ παράλληλα παρείχε προς πώληση καλοκαιρινά καπελάκια για την στήριξη και την ενίσχυση της, σε πολύ προσιτή τιμή.

Ευχόμαστε όπως η εκδήλωση “Η Βιβλιοθήκη πάει παραλία” να καταστεί θεσμός, η οποία να προωθεί τον πολιτισμό, την ανάπτυξη του πνεύματος και τη προώθηση της φιλαναγνωσίας.
Η ΚΕΒΕΠ θα συνεχίσει να υποστηρίζει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεμεσού κι άλλες Βιβλιοθήκες της Κύπρου μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου