Τρίτη, 11 Μαΐου 2010Αγαπητοί φίλοι,

για άλλη μια φορά τα βιβλία που θα διαβάσετε στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη είναι... ζωντανά! Το κάθε βιβλίο αναφέρεται σε κάποιο χαρακτηριστικό που έχει στην πραγματική ζωή του. Ένα χαρακτηριστικό που οι άλλοι πιθανόν να αντιμετωπίζουν με άγνοια, καχυποψία και προκατάληψη. Τα βιβλία αυτά δεν είναι ηθοποιοί κι ούτε συγγραφείς βιβλίων. Είναι άνθρωποι που είναι ανοικτοί να μιλήσουν για τον αληθινό εαυτό τους με σκοπό να γίνει ένας διάλογος για τη διαφορετικότητα. Είναι ανοικτά βιβλία προς επίτευξη μιας κουλτούρας κατανόησης και σεβασμού της διαφορετικότητας.

Ιδού ο κατάλογος με τα βιβλία μας:

· Τουρκοκύπριος

· Σύμμαχος με τη ζωή (καρκινοπαθής)

· Άντρας νηπιαγωγός

· Gay άντρας

· Το κορίτσι ουράνιο τόξο (gay)

· Το υπέρβαρο βιβλίο

· Άτομο με οπτική αναπηρία

· Κάτοικος ορεινού χωριού

· Χορτοφάγος

· Το δυσλεκτικό βιβλίο

· Το μουσουλμανικό βιβλίο

· Χριστιανή

· Διαβητική

· Άθεος

· Άτομο με ακουστική ανεπάρκεια

· Ανύπαντρη μητέρα

· Το φεμινιστικό βιβλίο

· Αιτητής ασύλου

· Ρωσίδα

· Σύμμαχος με τη ζωή (άτομο τρίτης ηλικίας)

· Άτομο με ΔΕΠΥ

Η διαδικασία είναι απλή: έρχεστε και δανείζεστε ένα βιβλίο για χρονική διάρκεια μέχρι μισή ώρα. Η συνάντηση με το βιβλίο είναι προσωπική και μπορείτε να ρωτήσετε ότι θέλετε αρκεί να μας επιστρέψετε το βιβλίο άθικτο!! Έπειτα διαβάζετε κάποιο άλλο βιβλίο αν επιθυμείτε. Η βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή από τις 3-7μμ, το Σάββατο 15 Μαΐου, στη Λεμεσό - στη μικρή πλατεία δίπλα από την αποβάθρα Εναέριου.

Πρόκειται για μια διοργάνωση της Ομάδας Εκπαιδευτών του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας του Intercollege Λεμεσού. Υποστηρίζει το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, το Συμβούλιο Νεολαίας Λεμεσού και η ΚΕΟ. Χορηγός επικοινωνίας ο Choice FM.

Σημείωση: οι αναγνώστες της βιβλιοθήκης θα πάρουν πιστοποιητικό και δωράκι.

1 σχόλιο:

Theopemptou είπε...

Πολύ έξυπνο μπράβο. Έχω εντυπωσιαστεί !

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου