Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΒΕΠ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ) - 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Τα μέλη της ΚΕΒΕΠ προσκαλούνται σε Γενική Εκλογική Συνέλευση το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, στις 11.00 π.μ.

Μετά και την ομόφωνη υπερψήφιση του νέου Καταστατικού μας στις 30 Μαΐου, έχουμε πλέον τη δυνατότητα για ηλεκτρονική συμμετοχή και ψηφοφορία.Το ΔΣ κατανοεί πλήρως τις δυσκολίες που προκύπτουν από τα περιοριστικά μέτρα λόγω COVID-19, και έτσι η συμμετοχή θα είναι αμιγώς ηλεκτρονική. Σχετική ενημέρωση στάληκε την Παρασκευή 6/9/2020 μέσω η-ταχυδρομείου.

Στη συνέλευση θα εκλεγεί και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με θητεία 2 χρόνων με αρχή την 1η Δεκεμβρίου 2020. Η θητεία του παρόντος ΔΣ, που κανονικά έληξε τον Μάρτιο, επεκτάθηκε αναγκαστικά λόγω των πρωτοφανών μέτρων που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως σας ενημερώσαμε στην Καταστατική Συνέλευση.

 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ:

  1. Έκθεση πεπραγμένων  - απολογισμός διετίας (από ΔΣ)
  2. Έκθεση ταμιακής κατάστασης 2018-2019 (από ΔΣ)
  3. Γενική συζήτηση – διάφορα
  4. Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής
  5. Εκλογές νέου ΔΣ (σύμφωνα με το άρθρο 11 του Καταστατικού της Ένωσης). Η ψηφοφορία θα γίνει ηλεκτρονικά. 

Υπενθυμίζουμε για τις καταστατικές πρόνοιες, δηλαδή ότι: α) στη ΓΣ μπορούν να συμμετάσχουν μόνο όσα μέλη έχουν ανανεωμένη συνδρομή για το 2020, και β) δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για το ΔΣ έχουν μόνο όσα μέλη είχαν πληρωμένη συνδρομή και για τα δύο προηγούμενα έτη (2018 και 2019).

Υποβολή υποψηφιοτήτων: Κάθε ενδιαφερόμενο μέλος που πληροί τις πιο πάνω προϋποθέσεις οφείλει να καταθέσει την υποψηφιότητα του γραπτώς στο Δ.Σ. μέχρι και την ημέρα των εκλογών (21 Νοεμβρίου 2020) ώρα 10.00 π.μ., συμπληρώνοντας αίτηση και αποστέλλοντάς την στην η-διεύθυνση kebepcy@gmail.com

Υποψηφιότητα μπορεί να καταθέσει και μέλος που δεν θα λάβει μέρος στη Γ.Ε.Σ., εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις. Η ψηφοφορία μέσω αντιπροσώπου ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, σύμφωνα με το Άρθρο 5(Δ)v του Καταστατικού. Δηλαδή, ένα μέλος που θέλει να υποβάλει υποψηφιότητα αλλά δεν θα μπορέσει να είναι παρόν/ούσα, μπορεί να το κάνει, αλλά δεν μπορεί να ψηφίσει τον εαυτό του/της 

Για πληρωμή των συνδρομών, δεδομένης και της μη φυσικής παρουσίας των μελών στη ΓΕΣ, παρακαλούμε τα μέλη να έρθουν σε επαφή με άτομο του ΔΣ που γνωρίζουν, ή να στείλουν μήνυμα στην η-διεύθυνση της Ένωσης, ή να επικοινωνούν στο κινητό τηλέφωνο της ΚΕΒΕΠ: 99277758

Περαιτέρω υπενθυμίζουμε τις νέες καταστατικές πρόνοιες: πέραν των πολλών νέων σοβαρών υποχρεώσεων που προκύπτουν για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, προκύπτουν σημαντικές αλλαγές που αφορούν την ιδιότητα του μέλους για καθεμία/καθέναν από εσάς. Τα σημεία: Άρθρο 5, παρ. Γ.i και Άρθρο 12, παρ. ii προνοούν, εν συντομία, ότι μέλη που δεν ανανεώνουν τη συνδρομή του έτους, καθώς και των προηγούμενων τυχόν απλήρωτων συνδρομών, εντός 2 ετών από τη λήξη του κάθε έτους, διαγράφονται από μέλη της ΚΕΒΕΠ (αναδρομική καταβολή χρεωστουμένων επιτρέπεται, αλλά το μέλος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιο για ΔΣ, εάν δεν πληρώνει κάθε χρόνο τη συνδρομή του έτους – δηλαδή έγκαιρη καταβολή της συνδρομής). Οι πρόνοιες αυτές εννοείται ότι ισχύουν από την 31/5/2020 (δηλαδή δεν διαγράφεται όποιος δεν έχει πληρώσει τη συνδρομή του 2019 ή παλαιότερων ετών).

Παρακαλούμε εκ νέου τα μέλη που επιθυμούν να διατηρήσουν την ιδιότητά τους αυτή, να προβούν το συντομότερο σε τακτοποίηση της συνδρομής τους για το έτος 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου