Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

12ο Διεθνές Συνέδριο Μεταδεδομένων και Σημασιολογικής Έρευνας (MTSR’18)




Ανακοίνωση / Δελτίο Τύπου

12ο Διεθνές Συνέδριο Μεταδεδομένων και Σημασιολογικής Έρευνας (MTSR’18)  

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει το 12ο  Διεθνές Συνέδριο Μεταδεδομένων και Σημασιολογικής Έρευνας (Metadata and Semantics Research Conference – MTSR’18). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις  23-26 Οκτωβρίου 2018 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στη Λεμεσό. 
Το MTSR είναι ένα ετήσιο διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, ερευνητές και επαγγελματίες του κλάδου των μεταδεδομένων, των οντολογιών και της σημασιολογικής έρευνας. Μέσα από αυτό δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην εφαρμογή σημασιολογικών τεχνολογιών σε διάφορους τύπους πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών.
Ειδικότερα, εστιάζει στα ιδρυματικά αποθετήρια Ανοικτής Πρόσβασης και τις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες, στην Πολιτισμική Πληροφορική, τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες, τις εφαρμογές Ηλεκτρονικής Μάθησης, στη Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης και στην Ανάκτηση Πληροφοριών, στα Ερευνητικά Πληροφοριακά Συστήματα, στην Ηλεκτρονική Επιστήμη και στις εφαρμογές της ηλεκτρονικής Κοινωνικής Επιστήμης, τη Γεωργία, τα Πληροφοριακά Συστήματα Υγείας και Βιοτεχνολογίας.
Το MTSR διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες, παρουσιάσεις, έκθεση αφισών, παρουσιάσεις χορηγών και εξειδικευμένα εργαστήρια με πρακτικές ασκήσεις για τη χρήση σημασιολογικών μεταδεδομένων. 
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα. 

Εγγραφή στο συνέδριο

Για την παρακολούθηση του συνεδρίου απαιτείται εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mtsr-conf.org/index.php/registration
Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου έχει εξασφαλίσει ειδική τιμή (€150) για τους ενδιαφερόμενους που διαμένουν στην Κύπρο.  

Πληροφορίες συνεδρίου 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου  http://www.mtsr-conf.org/

Επικοινωνία 

Marios Zervas 
Cyprus University of Technology, Cyprus
Local Organization Chair

Emmanouel Garoufallou
Department of Library Science and Information Systems, Alexander TEI of Thessaloniki, Greece
General Chair 


Διοργανωτής 


Συνδιοργανωτές


 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου