Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

41o διεθνές Συνέδριο ELAG


 
Το 41o διεθνές Συνέδριο ELAG θα διεξαχθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην Αθήνα, στις 6-9 Ιουνίου 2017.

Το Συνέδριο ELAG 2017 διοργανώνεται -από κοινού- από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθήνας.

Τα συνέδρια ELAG εστιάζουν στις εφαρμογές της Τεχνολογίας Πληροφοριών στις Βιβλιοθήκες και στα Κέντρα Πληροφόρησης. Για περισσότερο από σαράντα (40) χρόνια, τα συνέδρια ELAG παρέχουν στους επαγγελματίες των Βιβλιοθηκών και της Τεχνολογίας Πληροφοριών την ευκαιρία να συζητήσουν για τις νέες τεχνολογίες, να εξετάσουν τις τρέχουσες εξελίξεις και να ανταλλάξουν τις βέλτιστες πρακτικές.
Επιπρόσθετα, τα συνέδρια ELAG αποτελούν μια πλατφόρμα για βιβλιοθηκονόμους, επαγγελματίες της Τεχνολογίας Πληροφοριών και άλλους συμμετέχοντες για να συζητήσουν για την υφιστάμενη κατάσταση, τις προκλήσεις και τις εξελίξεις που αφορούν τις Βιβλιοθήκες και την Τεχνολογία Πληροφοριών. Οι συνεδρίες αποσκοπούν στη διεξαγωγή διεξοδικών συζητήσεων σε συγκεκριμένα ζητήματα Αυτοματισμού Βιβλιοθηκών και στην προώθηση μιας άτυπης ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών. Τα θέματα των προηγούμενων Συνεδρίων αφορούσαν ψηφιακές βιβλιοθήκες, πύλες βιβλιοθηκών, ιδρυματικά αποθετήρια, διαδικτυακές υπηρεσίες, ψηφιακή διαφύλαξη, λογισμικά ανοικτού κώδικα και την ανοικτή πρόσβαση. Τα ζητήματα που γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας είναι τεχνικά και απευθύνονται σε συμμετέχοντες με το κατάλληλο τεχνικό υπόβαθρο.

Περισσότερα εδώ.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου