Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Πρόσκληση σε σεμινάριο

ΕΕΒΕΠ
Πρόσκληση σε σεμινάριο
Βιβλιοθήκες: Aνοιχτή Διακυβέρνηση - Συνδεδεμένα Δεδομένα

H Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ),  στο πλαίσιο των επιμορφωτικών της δράσεων, σε συνεργασία με την Ερευνητική Ομάδα Βάσεων Δεδομένων και Πληροφοριακών Συστημάτων του Εργαστηρίου Ψηφιακών Βιβλιοθηκών και Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης του Τμήματος Αρχειονομίας – Βιβλιοθηκονομίας –Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών σας ενημερώνει για  τη πραγματοποίηση σεμιναρίου με θέμα:
Βιβλιοθήκες: Aνοιχτή Διακυβέρνηση - Συνδεδεμένα Δεδομένα
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση βασικών εννοιών και η απόκτηση εισαγωγικών γνώσεων σχετικά με  την  Ανοικτή Διακυβέρνηση και τα Συνδεδεμένα Δεδομένα. Συνάμα η ανάδειξη του νέου κοινωνικού ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν οι βιβλιοθήκες αποσαφηνίζοντας τον όρο «ανοιχτή διακυβέρνηση» σε συνδυασμό με το νέο πλαίσιο αναφοράς για τα μοντέλα αναπαράστασης, κωδικοποίησης, χρήσης και συνύπαρξης των βιβλιογραφικών δεδομένων σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον διαχείρισης πληροφορίας και γνώσης. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν οι τεχνολογίες του σημασιολογικού ιστού και των συνδεδεμένων δεδομένων (linked data), με έμφαση στις βιβλιοθήκες, καθώς επίσης και οι αλληλεπιδράσεις τους με την τρέχουσα ανάπτυξη στα εννοιολογικά μοντέλα των βιβλιοθηκών.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης, πλησίον του ομώνυμου σιδηροδρομικού &  μετρό σταθμού τηλ: 2108810884, 2108236635, 2108846011 15:00 -19:00) την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9: 30 π.μ. έως τις 14: 30 μ.μ.
Συντονιστές του σεμιναρίου είναι ο Καθηγητής του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας, Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστήμιου Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Δρ Μιχάλης Σφακάκης και η κα Αικατερίνη Γιαννουκάκου Βιβλιοθηκονόμος MSc, Υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή καλούνται να συμπληρώσουν & να αποστείλουν την φόρμα συμμετοχής η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Ένωσης www.eebep.gr Η διάθεση του σεμιναριακού υλικού θα πραγματοποιηθεί την ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου από τις 8:30 π.μ έως τις 9:15 π.μ.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Εκ μέρους της Ένωσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας για τη φιλοξενία και την ευγενική παραχώρηση του χώρου καθώς και τους συντονιστές για την αμισθί συνεισφορά τους στη πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου