Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Νόμιμος βιβλιοθηκονόμος για Πάφο

Νόμιμος βιβλιοθηκονόμος για Πάφο
ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΑΦΥΠΗΡΕΤΕΙ οικειοθελώς με τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας του τον ερχόμενο Οκτώβριο, ο γραφέας και εκτελών χρέη βιβλιοθηκονόμου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάφου, Αρτέμης Αντωνίου. Η αποχώρηση του κ. Αντωνίου, που συνέδεσε το όνομα του για πολλά χρόνια με τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, έχει αναγκάσει τη δημοτική αρχή να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την αναπλήρωση του.
Σε συνεδρία της Επιτροπής Προσωπικού του Δήμου Πάφου αποφασίσθηκε όπως κατόπιν και της θετικής στάσης των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, καταργηθεί η θέση που κατείχε ο αφυπηρετών υπάλληλος και αντικατασταθεί με θέση Βιβλιοθηκονόμου. Η θέση αυτή, βάσει των σχεδίων υπηρεσίας που παρουσιάσθηκαν, θα είναι συνδυασμένης κλίμακας Α8-10-11.
Επισημαίνεται επίσης ότι ο Βιβλιοθηκονόμος θα αναλαμβάνει πρόσθετα με τα άλλα καθήκοντά του, εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν σχέση με το έργο και την αποστολή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Θα είναι επίσης υπεύθυνος και για τυχόν νέες βιβλιοθήκες που θα ιδρύσει ή θα διαχειρίζεται η δημοτική αρχή Πάφου στο μέλλον.
Η Επιτροπή Προσωπικού κατέθεσε την εισήγησή της στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου η οποία και τη συζήτησε κατά την τελευταία συνεδρία της. Βάσει της πρότασης αποφασίσθηκε όπως ο νέος Βιβλιοθηκονόμος του Δήμου Πάφου έχει τουλάχιστον διετή πείρα σε σχετική με τα καθήκοντα αυτά θέση.
Για την πλήρωση της θέσης θα διεξαχθεί γραπτή και προφορική εξέταση, με την ευθύνη της γραπτής εξέτασης να την έχει ειδική τριμελής επιτροπή από άτομα που προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η προφορική εξέταση θα γίνει από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου.

ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


http://www.philenews.com/Digital/ClipForm.aspx?nid=3653806

"Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011
Αρ. Φύλλου:
Σελίδα: Σελίς 35

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου