Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Συγχαρητήρια επιστολή ΚΕΒΕΠ προς ΔΚ Βιβλιοθήκη Βέροιας

Το ΔΣ της ΚΕΒΕΠ έχει αποστείλει την πιο κάτω συγχαρητήρια επιστολή, για τη σημαντική επιτυχία της κατάκτησης του βραβείου "Πρόσβαση στη μάθηση" (Bill & Melinda Gates Foundation) από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Προς όλο το προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας

Εφορεία Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας

Διευθυντή Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας Ιωάννη Τροχόπουλο


Η Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων – Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΚΕΒΕΠ) θα ήθελε να εκφράσει στο Διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, κ. Ιωάννη Τροχόπουλο, και σε κάθε ένα μέλος του προσωπικού της ξεχωριστά, τα θερμότερα της συγχαρητήρια για την μεγάλη παγκόσμια επιτυχία της Βιβλιοθήκης.

Η κατάκτηση από τη Βιβλιοθήκη σας του παγκοσμίου εμβέλειας βραβείου «Πρόσβαση στη μάθηση» του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates για το έτος 2010 αποτελεί την καλύτερη απάντηση της Ελλάδας στις αντίξοες συνθήκες που συνθέτουν το περιβάλλον της αυτή την εποχή. Με αιχμή του δόρατος την πρόσβαση στη μάθηση, μια ελληνική βιβλιοθήκη με περιορισμένους οικονομικούς πόρους κατόρθωσε να ξεχωρίσει και να διακριθεί ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες, για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο πραγματώνει τον κύριο στόχο των βιβλιοθηκών: την απόκτηση, οργάνωση, τεκμηρίωση της πληροφορίας, την προαγωγή της και την ανεπιφύλακτη παραχώρησή της σε όλους τους ενδιαφερόμενους, χωρίς εθνοτικούς, ηλικιακούς, τοπικούς ή οποιουσδήποτε άλλους περιορισμούς. Το βραβείο «Πρόσβαση στη μάθηση» αντανακλά ακριβώς αυτή την επιτυχημένη πραγμάτωση και την αποδεικνύει.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας καθίσταται, διά της επισημότερης πλέον οδού, φωτεινός φάρος και παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον ελληνικό αλλά και παγκόσμιο χώρο, για την καινοτόμο και πολυσχιδή δράση, την αποτελεσματικότητα, την πρωτοβουλία και την ευρηματικότητα του προσωπικού της. Ευχόμαστε το παράδειγμα αυτό να εμπνεύσει κι άλλες βιβλιοθήκες του ευρύτερου ελληνικού χώρου, για παρόμοιες δράσεις και επιτυχίες.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλες τις μελλοντικές δράσεις σας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων - Επιστημόνων Πληροφόρησης.

Λευκωσία, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου