Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007

Θέση Βιβλιοθηκονόμου στην Βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας

Κατόπιν παρακλήσεως της ΑΘΜ του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου του Β΄, σας απευθύνω προς σας και την ΄Ενωσή σας το εξής αίτημα, με την παράκληση να τύχει του ενδιαφέροντός σας.

Η Πατριαρχική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας λειτουργεί στην έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ήδη από 1050 ετών (πληροφ. στο Διαδίκτυο). Σήμερα σε κατάλληλο χώρο νεότευκτο, υπάρχει η ανάγκη της οργάνωσής της κατά τον τελειότερο επιστημονικό τρόπο. Και τούτο επιτυγχάνεται ασφαλώς με την παρουσία αρμόδιου Προϊστάμενου-Διευθυντού, επιστήμονος Βιβλιοθηκονόμου, ώστε να επιτευχθεί το προσδοκόμενο.Το αίτημα, λοιπόν, συνίσταται, στην εξεύρεση κατάλληλου επιστήμονα για την ως άνω θέση, υποδεικνύοντας ένα ή περισσότερους άρρενες υποψήφιους, άγαμους, που θα επιθυμήσουν να ζήσουν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για, μακάρι, μακρό χρονικό διάστημα, τοιλάχιστον όσο χρειάζεται δια την οργάνωση της Βιβλιοθήκης. Ο επιλεχθησόμενος θα κατοικεί σε αξιόλογο ξενώνα εντός του Πατριαρχικού Μεγάρου, στην Αλεξάνδρεια, και θα έχει την ευθύνη της Βιβλιοθήκης. Σημειωτέον ότι αυτή αποτελείται από 500 χειρόγραφους κώδικες, πολυτιμότατους, αρχαιότυπες και παλαιότυπες αυτοτελείς εκδόσεις, συλλογές περιοδικών και εφημερίδων και 40.000 τόμους άλλων εκδόσεων.
Ευχής έργο θα ήταν, αν ο προτεινόμενος ήδη υπηρετεί σε ανάλογη θέση στο ελληνικό δημόσιο, ώστε να αποσπασθεί στην Βιβλιοθήκη, εντασσόμενος στο σύστημα-πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας της χώρας μας, που όπως ήδη γνωρίζετε, αποσπά εκπαιδευτικούς στην αλλοδαπή για τα εκεί ελληνικά εκπαιδευτήρια, όπως π.χ. στην Αλεξάνδρεια, στην εκεί Ελληνική Κοινότητα, στο Αβερώφειο Γυμνάσιο-Λύκειο. Ελπίζω ότι αυτό θα είναι εφικτό, καθότι οι δημόσιες Βιβλιοθήκες και τα Αρχεία της χώρας μας υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος.

Παράκληση είναι να επικοινωνήσετε ούτως ή άλλως προσωπικά με τον υπογράφοντα, για όποια συμβουλή ή ενέργεια, στα στοιχεία που έπονται, στο ΥΓ.
Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2007
Με τιμή
Δρ. Ευθύμιος Σουλογιάννης, Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών στην Ακαδημία Αθηνών
Επισκέπτης Καθηγητής Iστορίας στα Πανεπ. Γρανάδας (Ισπανίας) και Μιννεσότα (ΗΠΑ).
κιν. τηλ. 6944866688
φαξ 210 8657674
email euthimio@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου