Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Εκδήλωση εκδόσεων Εν Τύποις σε συνεργασία με Μουσείο Τέχνης Ζαμπέλα


η εικόνα προφίλ του χρήστη Εκδόσεις Εν Τύποις Β.Κ.



Ημέρα Βιβλίου, 23 Απριλίου

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Βιβλίου, 23 Απριλίου, το Μουσείο Τεχνών Λουκίας & Μιχαλάκη Ζαμπέλα, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ οι οποίες φέτος γιορτάζουν τα 20χρονά τους, παρουσιάζουν μια επιλογή βιβλίων τέχνης από τη συλλογή του εκδοτικού οίκου.

Στις 11 π.μ. η εκδότρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του εκδοτικού οίκου ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ, Βούλα Κοκκίνου, θα παρουσιάσει σε βιβλιόφιλους και φοιτητές τη διαδικασία δημιουργίας βιβλίων τέχνης. 

Η παρουσίαση θα εστιαστεί σε μονογραφίες και συλλογικά βιβλία καλλιτεχνών, κατάλογους  Μπιενάλε Τέχνης, που δημιουργήθηκαν από τη Βούλα Κοκκίνου και ξεχωρίζουν για το σχεδιασμό τους. 

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο εκδοτικός οίκος ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ ιδρύθηκε το 1996. Από την ίδρυσή του έθεσε ως προτεραιότητά του την υποστήριξη και συμβολή προς τα πολιτιστικά δρώμενα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. 

Η παρουσίαση των βιβλίων θα λάβει χώρα στο Μουσείο Τεχνών Λουκίας & Μιχαλάκη Ζαμπέλα, το Σάββατο 23 Απριλίου από τις 10:00 - 18:00. Τα βιβλία που θα παρουσιαστούν θα διατίθενται προς πώληση. 

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Φεστιβάλ Βιβλίου στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία

Φεστιβάλ Βιβλίου στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία

H Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης του Γραμματισμού διοργανώνει Φεστιβάλ Βιβλίου. Το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, από τις 3 μέχρι τις 5 μ.μ. στην Πλατεία της Φανερωμένης.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

MTSR 2016 10th International Conference on Metadata and Semantics Research 22-25 November 2016, Rome, Italy

The International Conference on Metadata and Semantics Research (MTSR'16) will be held at the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) in Rome (Italy) on November 22-25, 2016. MTSR’16 celebrates the conference’s 10th anniversary with the theme of
bridging the past, present and future of metadata,
data and semantic technologies
Περισσότερα εδώ.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Πνευματική Ιδιοκτησία και Ιδρυματικά Αποθετήρια: συνήθη ζητήματα και βέλτιστες πρακτικές

Η Υπηρεσία Νομικής Συμβουλευτικής για Θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας που αφορούν στα Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα - HEAL-Legal σας προσκαλεί στο σεμινάριο με τίτλο: 
«Πνευματική Ιδιοκτησία και Ιδρυματικά Αποθετήρια: συνήθη ζητήματα και βέλτιστες πρακτικές»,
το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 στις 08:30 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα εδώ.

Συνέδριο «Βιβλιοθήκες στην ψηφιακή εποχή», Κροατία, 13 - 17 Ιουνίου 2016

Το συνέδριο «Βιβλιοθήκες στην ψηφιακή εποχή» εξετάζει το μεταβαλλόμενο περιβάλλον και τις προκλήσεις για τις βιβλιοθήκες και τα πληροφοριακά συστήματα και τις υπηρεσίες στον ψηφιακό κόσμο. Το φετινό θέμα «Ψηφιακές Βιβλιοθήκες: Επιμέλεια και Συλλογές» έχει χωριστεί σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος καλύπτει την έρευνα και την ανάπτυξη των ψηφιακών βιβλιοθηκών, και το δεύτερο μέρος πραγματεύεται την εξέλιξη αναφορικά με τις εφαρμογές και την πρακτική τους.
Περισσότερα εδώ.

CRIS2016: Προβάλλοντας και μετρώντας υπεύθυνα την έρευνα: προφίλ, μετρήσεις, αντίκτυπος/απήχηση, διαλειτουργικότητα, 8 - 11 Ιουνίου 2016

Το συνέδριο CRIS 2016 θα ασχοληθεί με τις πρόσφατες τάσεις όσον αφορά τη διαχείριση, τη διαθεσιμότητα, την ποιότητα και τη χρήση των σύγχρονων Συστημάτων Διαχείρισης Πληροφορίας για την Ερευνητική Δραστηριότητα (CRIS), φέρνοντας σε επαφή ερευνητές, υπευθύνους που διεξάγουν έρευνα ή που ασχολούνται με τη χρηματοδότησή της, βιβλιοθηκονόμους, διαχειριστές έρευνας, ειδικούς στις ΤΠΕ και φορείς χάραξης πολιτικής. Το συνέδριο φέτος θα εστιάσει στον ρόλο της μέτρησης και της προβολής της έρευνας, μέσω μιας αποτελεσματικής προσέγγισης της διαλειτουργικότητας και του αντίκτυπου (απήχησης) των υποκείμενων Συστημάτων Διαχείρισης Πληροφορίας.
Περισσότερα εδώ.

KohaCon 2016, Θεσσαλονίκη, 30 Μαΐου - 4 Ιουνίου 2016

Το συνέδριο KohaCon16 διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2016 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 
Περισσότερα εδώ.

2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση των Πληροφοριών (ICIM 2016), Λονδίνο, 7 - 8 Μαΐου 2016

Το συνέδριο ICIM 2016 διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Νότιας Ασίας (SAISE) και το Πανεπιστήμιο του Westminster, στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τεχνική υποστήριξη από την IEEE. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, 7-8 Μαΐου 2016.
Περισσότερα εδώ.

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου