Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ανοικτή Πρόσβαση στη γνώση: πολιτικές και δράσεις στον ευρωπαϊκό και τοπικό χώρο

Ανακοίνωση Κυπριακής Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων - Επιστημόνων Πληροφόρησης
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων - Επιστημόνων Πληροφόρησης, με θέμα
«Ανοικτή Πρόσβαση στη γνώση: πολιτικές και δράσεις στον ευρωπαϊκό και τοπικό χώρο».
Κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΒΕΠ κος. Παναγιώτης Θεμιστοκλέους και η αναπληρώτρια διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου κα. Έλενα Διομήδη-Παρπούνα. Αναγνώστηκαν επίσης χαιρετισμοί  εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης κο Γιώργο Γλωσσιώτη. Επίσης χαιρετισμό εκ μέρους του κυρίου Παύλου Παρασκευά Προϊστάμενο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ανέγνωσε ο κος. Ζάχος Πολυβίου Συντονιστής Προγραμμάτων Europeana των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Ακολούθησαν οι άκρως ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών.
Η Δρ. Βικτωρία Τσουκαλά, από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης της Ελλάδος, στην ομιλία της ανέπτυξε τις διεθνείς εξελίξεις πάνω στην ανοικτή πρόσβαση, τις νομοθεσίες και τα εθνικά πλαίσια που έχουν αναπτυχθεί σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, ανέλυσε τις υποχρεώσεις των ερευνητών που θα λάβουν χρηματοδότηση από το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ, Ορίζοντας2020, σχετικά με την ανοικτή πρόσβαση, τόσο στις δημοσιεύσεις, όσο και στα δεδομένα της έρευνας τους.
Η κ. Ιωάννα Κλεάνθους, από τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, ανέλυσε την κατάσταση στην Κύπρο σε ότι αφορά το θέμα της Ανοικτής Πρόσβασης και υπογράμμισε την ανάγκη να ακολουθηθούν τακτικές που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλα κράτη μέλη ώστε να υπάρχει ομοιογένεια.
Η Δρ. Λήδα Σκουφάρη-Θεμιστού, από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, αναφέρθηκε στα προγράμματα του Ιδρύματος, και τη δυνατότητα των ερευνητών να χρησιμοποιήσουν μέρος της χρηματοδότησης για να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους σε περιβάλλον ανοικτής πρόσβασης.
Η  Δρ. Alma Swan, αναφέρθηκε στη σημασία και το έργο του SPARC, καθώς και τη σημασία της ανοικτής πρόσβασης.
Ο κος. Lars Holm Nielsen, από το CERN, ανέπτυξε τις δυνατότητες του ψηφιακού αποθετηρίου Zenodo, το οποίο αναπτύχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος OpenAIRE και δίνει τη δυνατότητα στους ερευνητές και επιστήμονες των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν μπορούν να εντοπίσουν τοπικά τους αποθετήρια, να καταθέτουν τις δημοσιεύσεις και τα δεδομένα τους σε αυτό.
Η κα. Βασιλική (Σύλβια) Β. Κουκουνίδου, από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, ως Εθνικό Γραφείο Ανοικτής Πρόσβασης, ανέπτυξε την πορεία και τη σημασία του Ευρωπαϊκού προγράμματος OpenAIREplus, καθώς και τη λειτουργία των ψηφιακών αποθετηρίων των τριών δημοσίων πανεπιστημίων στην Κύπρο.
Ο κος. Σταμάτιος Γιαννουλάκης, από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Βιβλιοθήκης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου για υποστήριξη της Ανοικτής Πρόσβασης, μέσα από το Cyprus University of Technology Open Access Author Fund.
O Δρ. Phillipe Jougleux, από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και εκπρόσωπος της Κυπριακής Ένωσης Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, αναφέρθηκε στα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων που πιθανόν να προκύπτουν από την εξέλιξη της ανοικτής πρόσβασης. Παράλληλα, ανέπτυξε τη νομική πλευρά του ζητήματος καθώς και τη δυνατότητα και το δικαίωμα του ερευνητή να εκδίδει το έργο του με τον τρόπο που αυτός/ή επιθυμεί.
Ο Δρ. Βασίλης Ραφτόπουλος, από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσα από επιστημονικά στοιχεία και έρευνες σε σχέση με την ανοικτή πρόσβαση, ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει στην άμεση πρόσβαση στη γνώση, ιδίως στις επιστήμες της υγείας όπου η συνεχής ενημέρωση είναι κρίσιμη για τους επιστήμονες της υγείας.
Ο Δρ. Βασίλης Προμπονάς, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διηγήθηκε τη δική του εμπειρία στην ανοικτή πρόσβαση, καθώς και τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν από εκδότες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι προσφέρουν ανοικτή πρόσβαση, χωρίς όμως να εφαρμόζονται τα ποιοτικά κριτήρια και οι σωστές προδιαγραφές που προσδίδουν εγκυρότητα.
Τέλος ο Δρ. Λοΐζος Μιχαήλ, από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναφέρθηκε στον έλεγχο που χρειάζεται η ελεύθερη πρόσβαση. Συγκεκριμένα, ανέλυσε μηχανισμούς που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ώστε να καταστεί ελεγχόμενη η ανοικτή πρόσβαση. Ταυτόχρονα έγινε αναφορά στο μοντέλο καταβολής συμβολικού αντιτίμου από το χρήστη προς τα αποθετήρια ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά έξοδα. 
Η ημερίδα έκλεισε με μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση, πάνω στα ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων και ανοικτής πρόσβασης, όπως και με την πρόταση για συνεργασία των διοργανωτών με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να δημιουργηθεί μια πολιτική για την ανοικτή πρόσβαση στην Κύπρο.   


Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

«Βιβλιοθήκες στα FM» (6ος κύκλος εκπομπών, περίοδος 2014 – 2015)

H εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) και της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 θα είναι και πάλι κοντά σας μέσα από τη φιλόξενη συχνότητα του Επικοινωνία 94 FM Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής.
Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιώργος Γλωσσιώτης, Χριστίνα Κυριακοπούλου, Φρόσω Παυλίδου, Δημήτρης Πολίτης
Για 6η συνεχή ραδιοφωνική χρονιά θα είμαστε κοντά σας αναδεικνύοντας & στο πλαίσιο της εκπομπής μας το σημαντικό ρόλο των βιβλιοθηκών μας, των εργαζόμενων σ’ αυτές, ως ζωντανών οργανισμών με καίριο ρόλο στο μορφωτικό, πολιτιστικό, κοινωνικό γίγνεσθαι όπως αποτυπώνεται από το πολύπλευρο έργο που επιτελούν στη γνώση, πληροφόρηση και στη κοινωνική συνοχή.
Η Βιβλιοθήκη ως δημοκρατικός θεσμός μάθησης, παιδείας και πληροφόρησης πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης και του δημόσιου ενδιαφέροντος. Αποτελώντας την πύλη που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον καλείται να ανταποκριθεί σε νέες ανάγκες, προκλήσεις που καθιστούν τη σημασία της αναντικατάστατη για τους πολίτες ως ένας φορέας αξιών, ιδεών, επιστημοσύνης, τόπος συνάντησης ανθρώπων, πολυσήμαντο κέντρο πολλαπλών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών.
Με εκλεκτούς προσκεκλημένους που μας τιμάνε με τη παρουσία τους, παρουσιάσεις βιβλιοθηκών, βιβλιοθηκονομικά δρώμενα, νέα/ειδήσεις για το έργο που επιτελούν οι βιβλιοθήκες  (εκδηλώσεις, δραστηριότητες, υπηρεσίες)  προτάσεις για τον πολιτισμό, ζωντανές συνδέσεις, θα είμαστε και αυτή τη χρονιά συνεπείς στο εβδομαδιαίο κυριακάτικο ραδιοφωνικό ραντεβού κάθε Κυριακή από τις 10:00 -12:00 το πρωΐ.
Καλή ακρόαση!
Γιώργος Γλωσσιώτης -  Χριστίνα Κυριακοπούλου
Φρόσω Παυλίδου – Δημήτρης Πολίτης
Την εκπομπή μπορείτε να την ακούτε:
Από τη ραδιοφωνική συχνότητα 94 FM & από την ιστοσελίδα του
Επικοινωνία 94 FM http://www.94fm.gr/ μέσω διαδικτύου
σε ζωντανή μετάδοση.
Επισκεφθείτε το κανάλι της εκπομπής στο

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Βιβλιοθήκες στα FM

Η ραδιοφωνική εκπομπή της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κάθε Κυριακή 10:00 - 12:00 το πρωί από τη συχνότητα του Επικοινωνία 94 FM Ραδιόφωνο Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Επιμέλεια - Παρουσίαση: Γ. Γλωσσιώτης, Χ. Κυριακοπούλου Φ. Παυλίδου, Δ. Πολίτης
Στη πρεμιέρα του 6ου κύκλου εκπομπών μας (ραδιοφωνική περίοδος 2014 – 2015) είχαμε την εξαιρετική χαρά και τιμή να έχουμε ως προσκεκλημένο τον κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη, Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Στο πλαίσιο της ενδιαφέρουσας συνέντευξης, που μας παραχώρησε, τόνισε ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη πρέπει να προχωρήσει σε μια στρατηγική επιλογή που συνίσταται στη συγκέντρωση βιβλίων απ’ όλο τον πλανήτη τα οποία αφορούν τη διαχρονική ιστορία του ελληνικού πολιτισμού και την πρόσληψη αυτού του πολιτισμού από άλλους πολιτισμούς, δηλαδή  οφείλει να ορίσει το πεδίο στο οποίο αγοράζει βιβλία. Πρέπει να διαθέτει  πλήρη και απροσπέραστη συλλογή σε ό,τι αφορά τον ελληνισμό στη διαχρονία του, από τα μυκηναϊκά χρόνια και τα μινωικά και τον Όμηρο μέχρι σήμερα, την πρόσληψη αυτού του πολιτισμού από τις άλλες κουλτούρες.  Αυτό θα την καταστήσει μία βιβλιοθήκη την οποία δε θα μπορεί κανένας ερευνητής στον πλανήτη να προσπεράσει, θα είναι ένα σημείο αναφοράς γι’ αυτόν η Εθνική Βιβλιοθήκη ενώ από τις άλλες γραμματείες, κουλτούρες θα έχει τα πιο αντιπροσωπευτικά.
Σε σχέση με τα κεντρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη, της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού υπογράμμισε ότι εντός του προσεχούς διαστήματος θα δημοσιευτεί προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 40 υπαλλήλων μόνιμου προσωπικού, αυξημένων προσόντων, η οποία έχει γίνει αντικείμενο εκτενούς επεξεργασίας, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ενώ επίκειται νέα προκήρυξη εντός του 2015.
Η πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της ΕΒΕ, μετά από εννέα χρόνια που παρέμενε κενή, από τον κο Φίλιππο Τσιμπόγλου αποτέλεσε βασική προτεραιότητα του Εφορευτικού Συμβουλίου και δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε βασικά ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες μετεγκατάστασης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να δρομολογηθούν άμεσα και με τήρηση του χρονοδιαγράμματος που είχε ήδη τεθεί .
Παράλληλα η νέα δωρεά, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με το ποσό των 5.000.000 Ευρώ για τα έτη 2015-2016 προκειμένου  να σχεδιαστεί, οργανωθεί και πραγματοποιηθεί το κολοσσιαίο έργο της μεταστέγασης της Βιβλιοθήκης (εκπαίδευση προσωπικού, μελέτες, τεχνικός εξοπλισμός) διασφαλίζει την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.
Ωστόσο την ίδια ώρα η ελληνική πολιτεία εξακολουθεί να επιχορηγεί την ΕΒΕ σε ετήσια βάση με το ποσό των 300.00 Ευρώ. Με δεδομένο το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΒΕ, δε νοείται το κράτος να μην αντιλαμβάνεται έμπρακτα τη σπουδαιότητα του έργου & της αποστολής της και να μη χρηματοδοτεί επαρκώς την Εθνική Βιβλιοθήκη. Οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του χωρίς να επαναπαύεται ότι υπάρχει κάποιος ιδιωτικός φορέας, ο οποίος δίνει χρήματα.
Η κατάρτιση εθνικής βιβλιογραφίας συνιστά ένα στοίχημα που έχει τεθεί από το Εφορευτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΒΕ κο Φ. Τσιμπόγλου και σε λίγους μήνες, όπως υπογράμμισε ο κ. Ζουμπουλάκης, θα υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα προς την κατεύθυνση αυτή.
Σχετικά με τη μελλοντική χρήση  του ιστορικού νεοκλασικού κτιρίου της Βαλλιανείου Βιβλιοθήκης, μέρος της περίφημης Αθηναϊκής Τριλογίας, στην οδό Πανεπιστημίου, ως αναπόσπαστου κτιρίου, που ανήκει στην ΕΒΕ, επεσήμανε ότι έχει συσταθεί μια επιτροπή η οποία σύντομα θα υποβάλει πρόταση αναφορικά με το ρόλο που θα επιτελέσει και ποιες λειτουργίες θα πραγματοποιεί. Άλλωστε όλες οι βιβλιοθήκες του κόσμου όταν μεταστεγάστηκαν από τα ιστορικά παλιά τους κτίρια σε καινούργια επεφύλαξαν μία κάποια χρήση για το παλιό κτίριο σε συνάρτηση με το περιεχόμενο των συλλογών τους και τη καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του.
Οι επόμενοι σταθμοί, στην πορεία της ΕΒΕ, το προσεχές διάστημα, περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση, εντός του 2015, της μεταστέγασης, την παράδοση των νέων εγκαταστάσεων στο τέλος του 2015, μια ολιγόμηνη περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και από τον Οκτώβριο του 2016 η ΕΒΕ θα δεχθεί κοινό προς χρήση των υπηρεσιών/λειτουργιών της, στις καινούριες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ο κος Ζουμπουλάκης τόνισε ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη καλείται να υπηρετήσει όχι μόνο τη διεθνή ακτινοβολία της χώρας αλλά τους ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα, που διαβάζουν, που θέλουν να βρουν ένα βιβλίο και δεν το βρίσκουν πουθενά, που θέλουν να γράψουν ένα κείμενο και κοπιάζουν ώσπου να βρουν τα βιβλιογραφικά στοιχεία που θέλουν να βρουν, αυτό είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη. Η Εθνική Βιβλιοθήκη απευθύνεται σε αυτούς τους αλλόκοτους ανθρώπους που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το βιβλίο.

Ανάμεσα στα νέα/εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της εκπομπής μας ξεχώρισαν:
v  Η έναρξη λειτουργίας λεσχών ανάγνωσης παιδιών ηλικίας 9 – 12 ετών στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής,  η δημιουργία λέσχης ανάγνωσης για νήπια σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου Αττικής και η πρώτη συνάντηση για τη νέα  χρονιά της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Βιβλιοθήκης του  Δήμου Ηρακλείου Αττικής που συνεχίζει την επιτυχημένη της διαδρομή για 4η  χρονιά.

v  Η βιβλιαγορά των εκδόσεων της Ακαδημίας Αθηνών για την ενίσχυση της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης Ληξουρίου Κεφαλονιάς, που έχει πληγεί από τους πρόσφατους σεισμούς (16 – 17 Οκτωβρίου, Πανεπιστημίου 28, 10π.μ. – 4μ.μ. & Σάββατο 18 Οκτωβρίου 10π.μ. – 2μ.μ.).

v  Το πρόγραμμα χειμερινών δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου, της Δημοτικής Ενότητας Σούδας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού.

v  Τα προγράμματα πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, χαρακτήρα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών που απευθύνονται σε σχολικές τάξεις όλων των βαθμίδων και αφορούν στη γνωριμία με την Βιβλιοθήκη, το έργο της, την τοπική ιστορία, τη φιλαναγνωσία και τη βιβλιοερευνητική εργασία.

Η παρουσίαση – ομιλία «Μέθοδος διατροφής, τρόπος ζωής»,  της Αντωνίας Ζηλιαναίου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λειβαδειάς (15 Οκτωβρίου και ώρα 7 μμ)  με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας διατροφής.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Eνημερωτικές Δράσεις ΕΚΤ για τη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης 2014

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) συμμετέχει στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης στη γνώση (20-26 Οκτωβρίου 2014). Με την πραγματοποίηση ταυτόχρονων και συντονισμένων δράσεων για την Ανοικτή Πρόσβαση σε παγκόσμιο επίπεδο, στόχος της Εβδομάδας είναι η ευρεία ενημέρωση και συμμετοχή της ερευνητικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας για τις διαδικασίες Ανοικτής Πρόσβασης στον χώρο της δημοσίευσης των δεδομένων και των αποτελεσμάτων της δημόσια χρηματοδοτούμενης έρευνας.

Περισσότερα εδώ.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Από την ιστορία του ελληνικού εντύπου και της τυπογραφίας:Οι άνθρωποι, τα τυπογραφεία, τα βιβλία




10th Jubilee Conference + Workshop "Digital Approaches to Cartographic Heritage"

The 10th Jubilee Conference+Workshop Digital Approaches to Cartographic Heritageorganised by the ICA Commission on Digital Technologies in Cartographic Heritage will be held in Corfu27-29 May 2015 co-organised and hosted by the History Department of the Ionian Univesrity in cooperation with the Aristotle University of ThessalonikiCartoheritage Group in association with the Commission Supporting Institutions and the partnership of the Maps & Geoinformation Curators Group-MAGIC Group
The central building of the University, the main venue of the Conference- Ionian Academy, 1824

Date: 27, 28, 29 May 2015
Venue: Ionian University Aula Magna, Ionian Academy (Conference sessions) and Historical Archives of Corfu / General State Archives of Greece (Workshop intensive course) both in the historical centre of Corfu, a city-monument of UNESCO World Cultural Heritage

For more info please visit: http://xeee.web.auth.gr/ICA-Heritage/Corfu_2015.htm

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

7th International Conference on Qualitative and Quantitative Methods in Libraries

In QQML2015 we will emphasise on models and initiatives that run under the budget restrictions, such as the innovation, the crisis management, the long-term access, the synergies and partnership, the open access movement and enjoy the beauties of Paris and France 

Περισσότερα εδώ.

Βιβλιοθήκες, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα - 10ο Διεθνές Συνέδριο, 22 Νοεμβρίου 2014


Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). 


Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. 
Περισσότερα εδώ.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Πρόσκληση για παρουσίαση βιβλίου



Βιβλιοθηκονόμοι στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Διαγωνισμό για την πλήρωση 20 κενών οργανικών θέσεων στην ειδικότητα ΠΕ βιβλιοθηκονόμων στην Εθνική Βιβλιοθήκης της Ελλάδας θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για την άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Εθνικής Βιβλιοθήκης έχει αποσπάσει την έγκριση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, ενώ καθορίστηκε από το υπουργείο Εργασίας και η θέση (ΠΕ Βιβλιοθηκονόμων) που θα πληρωθεί από άτομο που προστατεύεται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 (κατηγορίας ΑΜΕ).
Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι Βιβλιοθηκονόμοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης θα πρέπει να έχουν πτυχίο Τμήματος/ Σχολής Βιβλιοθηκονομίας από ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ της ημεδαπής, ή ισότιμης σχολής ητς αλλοδαπής, πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Certificate in Advanced Englishή ανώτερο), πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ και εμπειρία σε Ακαδημαϊκή ή/και Ερευνητική/Επιστημονική βιβλιοθήκη. Πληροφορίες στα τηλ. 210 33 82 567 και 210 3382 568.

Πηγή: http://www.edujob.gr/eykairies-ergasias/vivliothikonomoi-sthn-ethnikh-vivliothikh

EBLIDA The Right to #eread October Photo Contest

Dear Colleagues,
Dear EBLIDA Friends,
From 1st to 31 October EBLIDA invites you to participate to the Right to e-read Photo Contest.
Don’t miss the opportunity to win some great prizes!
Read more below The Right to #eread October Photo Contest, or at http://www.eblida.org/news/press-release-right-to-eread-october-photo-contest.html.
                             ***********
EBLIDA The Right to #eread October Photo Contest
·          
·         WHAT WE ARE LOOKING FOR:
Our challenge is to collect as many pictures as possible to create a huge online photo wall that can be used to prove to the EU that European citizens want the “Right to ERead”.
We are looking for striking, creative, original, ingenious, funny, silly images that showcase the “Right to ERead” at your library, at
your workplace, or in your home anywhere in Europe and beyond! Be creative, surprise us!
Show us how you used the “Right to ERead” poster, the thumbs up logo or how you signed the Petition and / or what have you done with our free Campaign Material.
·         !! PRIZES!!
·         1st Prize : 1 free entrance to the EBLIDA Conference + conference dinner + the EBLIDA “Right to ERead” bag;
·         2nd Prize : 1 free entrance to the EBLIDA Conference + the EBLIDA “Right to ERead” bag;
·         3rd Prize : 1 EBLIDA “Right to ERead” bag.
The winners will be judged at the next Executive Committee meeting in Brussels in November, and announced shortly after that by the EBLIDA secretariat.
·         This contest is open to everyone who cares about the “Right to ERead” in the library and is open for submission from the 1st to the 31st of October 2014.
Please do enter and raise awareness among your families, friends, colleagues and everybody.
Blog it, Tweet it, use Pinterest, Facebook, Google+, Instagram or wherever your friends & community might see it!
HOW TO ENTER:
You may submit as many photos for the contest as you wish.
Images can be submitted via
Facebook on the timeline by using the hashtag #eread
Twitter:  by using the hashtag #eread
Please include your name, organisation / affiliation, country and the caption of your photo. Please make sure to post them using the #eread hashtag.
Digital images that are sent via email with the proper credentials (name, organisation / affiliation, country and information about your photo) will also be accepted. (Please send it to: eread@eblida.org).
Thank you for your participation.
We can’t wait to see your photos!
Kind regards,

Vincent Bonnet |Director EBLIDA

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου