Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Εθελοντική εργασία επαγγελματία βιβλιοθηκονόμου, στη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών "Παναγιώτη Λ. Χρυσάνθου"

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών δραστηριοποιείται με πολιτιστικά θέματα στην πόλη της Λευκωσίας. Aποτελείται από  ανθρώπους που δρουν στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού και σκοπό έχει, με εκδηλώσεις και παρουσιάσεις που διοργανώνει , να προσφέρει ευκαιρίες δημιουργίας στους πολίτες της Λευκωσίας και στα μέλη του, κυρίως μέσω του λόγου, της μουσικής και του χoρού. Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και εξασφαλίζει πόρους από τις συνδρομές των μελών του και από προσφορές προσώπων ή οργανισμών που εμπιστεύονται τη δράση του. Από το 1999 που ιδρύθηκε έως σήμερα έχει αναπτύξει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα κι έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών της Λευκωσίας ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης.
Στο Αρχοντικό Ιεροδιακόνου όπου στεγάζεται το Πολιτστικό Εργαστήρι φιλοξενείται και η Δανειστική Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Εργαστηρίου "Παναγιώτη Λ. Χρυσάνθου" 
Ο εθελοντής θα επικεντρωθεί στην πιο κάτω περιγραφόμενη δράση του Εργαστηρίου, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσει και τις υπόλοιπες μέσα από συνεργασία με τους Εργαζόμενους στον οργανισμό και τους εθελοντές. 
Σε αντάλλαγμα, το Εργαστήρι μπορεί να προσφέρει στον εθελοντή , ευρωπαϊκές εμπειρίες εκπαίδευσης σχετιζόμενες με νέους αλλά και προσωπικής ανάπτυξης. 
 Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Εργαστηρίου 
"Παναγιώτη Λ. Χρυσάνθου"
Η βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική αλλά και ως χώρος μελέτης, εξυπηρετώντας τις ανάγκες παιδιών και νέων της περιοχής
Βελτίωση στην Οργάνωση της Βιβλιοθήκης
Καταγραφή βιβλίων
Καταχώρηση δανεισμού και επιστροφών
Αύξηση βιβλίων βιβλιοθήκης
Οργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων φιλαναγνωσίας 
Για να δηλώσετε ενδιαφέρον παρακαλούμε απευθείνεστε στο info@politistiko-ergastiri.org 

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Βιβλιοθήκη σε… αστικό λεωφορείο

ΦΩΤΟ-Βιβλιοθήκη σε… αστικό λεωφορείο

Μια διαφορετική Βιβλιοθήκη μέσα σε ένα αστικό λεωφορείο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η ποδηλατο-βιβλιοθήκη των αστέγων



Βιβλία για τους άστεγους. Η ιδέα ανήκει σε έναν άστεγο που πιστεύει πως «με ένα βιβλίο αλλάζει ο κόσμος» 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου