Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Νόμιμος βιβλιοθηκονόμος για Πάφο

Νόμιμος βιβλιοθηκονόμος για Πάφο
ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΑΦΥΠΗΡΕΤΕΙ οικειοθελώς με τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας του τον ερχόμενο Οκτώβριο, ο γραφέας και εκτελών χρέη βιβλιοθηκονόμου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάφου, Αρτέμης Αντωνίου. Η αποχώρηση του κ. Αντωνίου, που συνέδεσε το όνομα του για πολλά χρόνια με τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, έχει αναγκάσει τη δημοτική αρχή να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την αναπλήρωση του.
Σε συνεδρία της Επιτροπής Προσωπικού του Δήμου Πάφου αποφασίσθηκε όπως κατόπιν και της θετικής στάσης των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, καταργηθεί η θέση που κατείχε ο αφυπηρετών υπάλληλος και αντικατασταθεί με θέση Βιβλιοθηκονόμου. Η θέση αυτή, βάσει των σχεδίων υπηρεσίας που παρουσιάσθηκαν, θα είναι συνδυασμένης κλίμακας Α8-10-11.
Επισημαίνεται επίσης ότι ο Βιβλιοθηκονόμος θα αναλαμβάνει πρόσθετα με τα άλλα καθήκοντά του, εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν σχέση με το έργο και την αποστολή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Θα είναι επίσης υπεύθυνος και για τυχόν νέες βιβλιοθήκες που θα ιδρύσει ή θα διαχειρίζεται η δημοτική αρχή Πάφου στο μέλλον.
Η Επιτροπή Προσωπικού κατέθεσε την εισήγησή της στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου η οποία και τη συζήτησε κατά την τελευταία συνεδρία της. Βάσει της πρότασης αποφασίσθηκε όπως ο νέος Βιβλιοθηκονόμος του Δήμου Πάφου έχει τουλάχιστον διετή πείρα σε σχετική με τα καθήκοντα αυτά θέση.
Για την πλήρωση της θέσης θα διεξαχθεί γραπτή και προφορική εξέταση, με την ευθύνη της γραπτής εξέτασης να την έχει ειδική τριμελής επιτροπή από άτομα που προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η προφορική εξέταση θα γίνει από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου.

ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


http://www.philenews.com/Digital/ClipForm.aspx?nid=3653806

"Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011
Αρ. Φύλλου:
Σελίδα: Σελίς 35

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Διαγωνισμός για δημιουργία νέου logo για το Διεθνές Καταθετήριο E-LIS - E-LIS logo design competition now open!


Το Διεθνές Καταθετήριο E-LIS (http://eprints.rclis.org/) που εξειδικεύεται σε θέματα Βιβλιοθηκονομίας και Επιστημών της Πληροφόρησης διοργανώνει διαγωνισμό για το νέο του logo:  
The Executive Board of E-LIS, the electronic archive for librarianship and information science, is seeking for interesting and pleasant proposals for revamping its logo. The Executive Board proceeds to this revamping in a wide frame of activities that aim to improve the processes and the image of the initiative. The new logo should highlight the characteristics of ELIS as an open, collaborative, international effort in the field of library and information science.

The new logo should carry on the same color combinations. Designers are free to move on shades of the same palette to get their logo, but it is advised to work on the same color orientation.

The designers are free to employ shapes, drawings and typography to convey the meaning of the E-LIS as a collaborative, international effort in the field of library and information science. It is wished that these logo elements can stand alone in an identifiable fashion.

The new logo should be usable in different media, such as paper or computer screen, colors, such as RGB or monochrome, as well as sizes and resolutions.

The designers can use their preferred programs, but to submit their proposals in EPS formats. Please be sure that your proposal has the adequate resolution that will highlight all its virtues under different conditions.

You can submit your proposals to Imma Subirats and Giannis Tsakonas by 30th September. Please use the following subject line: "E-LIS New Logo Proposal".

All proposals will be presented to the E-LIS team, who will be able to support their preference through Doodle. The final decision will be taken by the Executive Board, which is going to take into account the proposals as well as the preference each one has gathered.

The results will be announced by the end of October and the winner in this informal competition will receive a technological device, partially founded by the Spanish Ministry of Culture, Office of Library Co-ordination.

The E-LIS Team

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Θα κατεδάφιζαν τη βιβλιοθήκη Λεμεσού!

Θα κατεδάφιζαν τη βιβλιοθήκη Λεμεσού!

  | 11/07/2011 | ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΑΝΕΚΟΠΗ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ
Πριν το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως δώσει τις τελικές του απόψεις για τις εργασίες αποκατάστασης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεμεσού, ένα από τα πλέον ιστορικά από τα διατηρητέα κτίρια της Λεμεσού, εκσκαφέας εισήλθε στο εσωτερικό του μέρος και αφαίρεσε μεγάλο μέρος του πατώματος. Στο παρά πέντε πρόλαβαν οι υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού να σταματήσουν τις εργασίες πριν ο εκσκαφέας προχωρήσει και στην κατεδάφιση κολόνων του εσωτερικού του κτιρίου.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου Ευγένιος Χαμπουλλάς είπε ότι από την αυθαίρετη αυτή ενέργεια σε ένα από τα πλέον αξιόλογα και ιστορικά κτίρια της πόλης προκύπτουν ερωτηματικά τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο που ανέλαβε την όλη εργασία αποκατάστασης του κτιρίου. Διερωτήθηκε δε, «από πού πηγάζει το θάρρος του ΤΕΠΑΚ και των εργολάβων να συμπεριφέρνονται με τέτοιο τρόπο και να ξεκινούν εργασίες, προτού εξασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες άδειες». Το όλο ζήτημα θα απασχολήσει προσεχή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεμεσού.
Το διατηρητέο κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης, που κατασκευάστηκε το 1926, το έχει παραχωρήσει ο Δήμος Λεμεσού για χρήση από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο για περίοδο δεκαπέντε ετών. Με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών, το ΤΕΠΑΚ θα προχωρήσει σε ριζική επιδιόρθωση-αποκατάσταση του κτιρίου, στη φωταγώγηση των εξωτερικών του χώρων, στην ανέγερση ημιυπόγειου χώρου στη βόρεια πλευρά του κτιρίου και στην εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού. Επίσης το Πανεπιστήμιο αναλαμβάνει την πλήρη μηχανογράφηση των εκδόσεων της βιβλιοθήκης και την εκπαίδευση του προσωπικού της. Η βιβλιοθήκη του Δήμου θα συνεχίσει να λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου, ενώ ο πρώτος όροφος θα στεγάζει τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.
Οι εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου της δημοτικής βιβλιοθήκης γνωστού σαν μεγάρου Πηλαβάκη, διακόπηκαν στις 28 περασμένου μήνα, όταν μετά από πληροφορίες για είσοδο μικρού εκσκαφέα εντός του κτιρίου επισκέφθηκε το χώρο ο κ. Χαμπουλλάς: «Ο εκσκαφέας είχε αφαιρέσει ήδη μεγάλο μέρος του πατώματος και με βάση τα λεχθέντα των παρευρισκομένων ο εργολάβος είχε οδηγίες να κατεδαφίσει και μερικές από τις κολόνες εντός της οικοδομής», είπε ο πρόεδρος της Πολεοδομικής Επιτροπής, και πρόσθεσε: «Μετά την παρέμβαση των δημοτικών υπηρεσιών, ευτυχώς οι εργασίες σταμάτησαν σε αναμονή της παραχώρησης όλων των αδειών που αφορούν τα έργα».
Από την έναρξη των εργασιών στο μέγαρο Πηλαβάκη χωρίς την εξασφάλιση όλων των σχετικών αδειών προκύπτει και θέμα που αφορά στην κατακύρωση προσφοράς χωρίς προηγουμένως να είναι γνωστοί οι όροι της. Για την πτυχή αυτή, ο κ. Χαμπουλλάς δήλωσε στη «Σ» ότι «δεν είναι δυνατό να κατακυρώνονται προσφορές για έργα που εκτελούνται με λεφτά του φορολογούμενου πολίτη πριν γνωστούν οι όροι της προσφοράς και εκδοθούν οι σχετικές άδειες, οι οποίες και θα καθορίζουν με πλήρη λεπτομέρεια όλα τα σχετικά με την εκτέλεση του έργου».

http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/400688

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου