Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας

Η Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Επιστημονικού Συμποσίου Προφορικής Ιστορίας σας προσκαλεί στην έναρξη των εργασιών του Συμποσίου, την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Λεμεσού.

Οι εργασίες του Συμποσίου θα συνεχιστούν το Σάββατο 28 Νοεμβρίου (από τις 10:00 – 18:30) και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου (από τις 11:30 – 13:00) με εισηγήσεις γύρω από θέματα που καλύπτουν σημαντικές πτυχές της ιστορίας της Λεμεσού κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων.

Το θέμα του 5ου Συμποσίου είναι:
«Η Λεμεσός του Πολιτισμού:Πρόσωπα, Γεγονότα, Φαινόμενα και Θεσμοί στην Πολιτιστική της Ιστορία»

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα λειτουργεί έκθεση ενθυμημάτων, φωτογραφιών και ντοκουμέντων που ετοίμασε η επιτροπή των εθελοντών του Αρχείου.

Για το πρόγραμμα του συμποσίου πατήστε εδώ.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΖΑΡΑΚΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ



H Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανοίγει για μια ακόμη φορά τις αίθουσες της και προσφέρει μια μεγάλη γκάμα βιβλίων, καινούργιων και παλιών σε τιμές προσιτές σε όλους, αρχίζοντας από 1 ευρώ!
Φτηνά, αλλά αξιόλογα βιβλία που μπορούν να προμηθευτούν όλοι οι βιβλιοφάγοι, στο καθιερωμένο πλέον παζαράκι βιβλίου, που φέτος θα διαρκέσει δύο μέρες - Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.
Σας περιμένουμε για καφέ και μπισκοτάκια, συντροφιά πάντα με τη γνώση από τον μαγευτικό κόσμο του Βιβλίου, με το σύνθημα:
«Υιοθετήστε ένα βιβλίο, πρέπει να ζήσει! ».
Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Μακεδονίτισσας 46, Λευκωσία 1700
Τηλ. Επικοινωνίας 22444772

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009





Προς: Κάθε πτυχιούχο Βιβλιοθηκονόμο


ΘΕΜΑ: Πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού στην Βιβλιοθήκη του ΑΠΚΥ

Η βιβλιοθήκη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου δέχεται αιτήσεις για πλήρωση μίας (1) θέσης ωρομίσθιου ΒΟΗΘΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΥ.

Το άτομο που θα επιλεχθεί θα εργάζεται σε καθημερινή βάση από τις 14:00 έως και την 19:00, καθώς και 2 Σάββατα τον μήνα από τις 09:30 – 15:00.

Καθήκοντα:

1. Εξυπηρέτηση χρηστών βιβλιοθήκης (πάγκο δανεισμού),
2. Καταλογογράφηση νέων προσκτήσεων της Βιβλιοθήκης
3. Υποστήριξη χρηστών στην χρήση Πληροφοριακών Πηγών της Βιβλιοθήκης του ΑΠΚΥ
4. Βοήθεια στην υλοποίηση των εργασιών της Μονάδας Διακινήσεις Εκπαιδευτικού Υλικού
5. Διάφορα άλλα γραφειακά κυρίως καθήκοντα.


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν το βιογραφικό τους μέχρι την 23η Νοεμβρίου 2009 και ώρα 14:00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση library@ouc.ac.cy ή ταχυδρομικώς με την ένδειξη «Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Ωρομίσθιο Προσωπικό» στην διεύθυνση:
Διγενή Ακρίτα 13-15, 1055, Λευκωσία, ΚΥΠΡΟΣ.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Η Δημόσια Σφαίρα στην Ψηφιακή Εποχή


Το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Δημόσια Σφαίρα στην Ψηφιακή Εποχή» το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009, ώρα 10:30πμ στη Βιβλιοθήκη «Βασίλης Μιχαηλίδης».


Για περισσότερες πληροφορίες στο 25002453.


Για το πλήρες πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Αύριο το 18ο ΠΣΑΒ-παρακολουθήστε ζωντανα!

18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών
"Ψηφιακό Επιστημονικό Περιεχόμενο: δημιουργία, διάθεση, διατήρηση".

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης στην δύσκολη φετινή συγκυρία για τις ελληνικές βιβλιοθήκες, αναλαμβάνει την ευθύνη της συνέχισης του θεσμού του Πανελληνίου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, με τη διοργάνωση του 18ου συνεδρίου στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2009.

Κεντρικό θέμα του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών είναι "Ψηφιακό Επιστημονικό Περιεχόμενο: δημιουργία, διάθεση, διατήρηση".

Δεδομένων των συνθηκών μέσα στις οποίες διοργανώνεται το φετινό συνέδριο, η διάρθρωση του αλλάζει υιοθετώντας μια υβριδική δομή, με

-ενότητες προσκεκλημένων ομιλητών και συνεδρίες συζήτησης
-περιορισμένο αριθμό αξιολογημένων εργασιών της κοινότητας
-εξειδικευμένα tutorials
-τη διοργάνωση έκθεσης προϊόντων και τεχνολογιών στον χώρο των βιβλιοθηκών και της πληροφόρησης

Απευθείας μετάδοδη των εργασιών του συνεδρίου

Παρακαλουθήστε σε απευθείας μετάδοση τις εργασίες του συνεδρίου μέσα από τον σύνδεσμο rtsp://vod.grnet.gr/broadcast/lis09.rm του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ)

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου